Ceaiul cu efect anticancer. Are multiple beneficii asupra organismului. Din ce să îl prepari

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul cu efect anticancer - FOTO: Freepick@willeroy
ceaiul cu efect anticancer - FOTO: Freepick@willeroy

Ceaiul cu efect anticancer și anti-îmbătrânire poate fi preparat acasă.

Ceaiul cu efect anticancer este la îndemâna oricui. Acesta poate fi preparat dintr-o coajă pe care toată lumea o aruncă. Dacă îți place să gătești, probabil că știi deja foarte bine ceapa și ai inclus-o cel puțin într-una din rețetele tale.

De obicei, înainte de a o adăuga, majoritatea oamenilor vor felia coaja cu cuțit de bucătărie, instrumente de peeling sau o vor decoji cu mâinile goale. Prin urmare, de cele mai multe ori, coaja a ajuns întotdeauna la gunoi. Probabil vă întrebați, de ce ar trebui să o păstrați? Pentru că, de fapt, cojile de ceapă oferă beneficii pentru sănătate. Acest lucru este, evident, necunoscut pentru majoritatea oamenilor.

Valoarea nutritivă a cojilor de ceapă

Conform studiilor efectuate de experți, coaja de ceapă, aparent, conține o cantitate decentă de antioxidanți. Acesta poate fi factorul pentru care aduce beneficii sănătății noastre, deoarece antioxidanții sunt frecvent legați de un risc mai mic de anumite boli.

Vezi și: Sarea de mare vs. sarea de Himalaya, care este mai bună pentru sănătate. De care ar trebui să consumi

La 100 g cojile de ceapă conțin:

166 kJ (40 kcal) Energie

9,34 g Carbohidrați

4,24 g Zaharuri

1,7 g Fibre dietetice

0,1 g Grăsime

1,1 g proteine

0,046 mg (4 %) Tiamină (B1)

0,027 mg (2 %) Riboflavină (B2)

0.116 mg (1 %) Niacina (B3)

0,123 mg (2 %) Acid pantotenic (B5)

0,12 mg (9 %) Vitamina (B6)

19 μg (5 %) Acid folic (B9)

7,4 mg (9 %) Vitamina C

23 mg (2 %) Calciu

0,21 mg (2 %) fier

10 mg (3 %) Magneziu

0,129 mg (6 %) mangan

29 mg (4 %) Fosfor

146 mg (3 %) Potasiu

0,17 mg (2 %) Zinc

89,11 g apă

1.1 μg Fluorură, arată Dr. Health Benefits.

De asemenea, coaja de ceapă conține flavonoide, cum ar fi quercetina, și alte fitochimicale, cum ar fi trisulfide, ditiine de vinil, cepaenși disulfide.

Vezi și: Slăbitul, imposibil cu medicamente ”miraculoase”. Medic: Și cu slana în pod și cu mațul în bârnă nu se poate

Coaja de ceapă, un bun agent anti-cancer

Orice aliment care conține antioxidanți a fost aproape întotdeauna asociat cu un risc mai mic de cancer. Coaja de ceapă este inclusă în această listă. În plus, fitochimicalele sale (trisulfide, ditiine de vinil, cepaen și disulfide) și flavonoide (quercetină) au, de asemenea, proprietăți anti-cancer.

Aceste substanțe chimice ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi, care este cauza majoră a cancerului. Ca bonus, organismul va fi ferit și de alte boli.

Minimizați durerea după injecții

Unii oameni din Asia au folosit coaja de ceapă pentru a minimiza durerea după ce li s-au administrat injecții. De exemplu, unii părinți din Indonezia au folosit cojile de ceapă la copiii cărora li s-au administrat o serie de vaccinuri. Este simplu de folosit, trebuie doar să aplicați coajă de ceapă pe zonă care a fost injectată. Lăsați-l timp de 20 de minute sau mai mult, apoi spălați.

Vezi și: Sarcina la adolescente, fenomen îngrijorător. Pe ce loc se situează România în topul european

Stimulează sistemul imunitar și starea generală de sănătate a organismului

Datorită conținutului de antioxidanți, flavonoide, și quercetină, coaja de ceapă este considerată a fi benefică pentru sănătatea generală a corpului. Coaja de ceapă utilizează fitochimicale conținute pentru a elimina radicalii liberi din organism. După cum știam deja, radicalii liberi sunt vinovații de multe boli.

Coaja de ceapă blochează procesul de îmbătrânire

Dacă ți-e teamă să arăți mai în vârstă decât ești, nu-ți face griji. Există mai multe moduri de a face acest lucru, dar folosind ceapa poate fi ieftin (în comparație cu moderne și medicale de îngrijire a pielii) pentru bugetul dumneavoastră.

Tot ce trebuie să faci este să aduni puțină ceapă, apoi să decojești coaja, să o adaugi în alimentaţia sănătoasă (trebuie procesata mai întâi) şi să laşi fibrele dietetice din coaja de ceapă să își facă efectul.

Vezi și: Dormitul pe spate, riscuri. Cum trebuie să stai corect, dacă dormi pe spate. Florin Govor: Asta reduce la jumătate presiunea de pe coloană

Menține elasticitatea pielii

Din nou, datorită proprietăților sale bogate în fibre, coaja de ceapă este bună pentru elasticitatea pielii. După consumul ceaiului cu coji de ceapă, pielea va arăta mult mai proaspătă.

Ceaiul cu coajă de ceapă menține sănătatea ochilor

Coaja de ceapă are un efect pozitiv asupra sănătății ochilor. Antioxidanții din coajă de ceapă asigură nutriția necesară pentru ochi, scăzând astfel riscul de degenerescență maculară și boli oculare.

Ajută la eliminarea acneei

Mulți factori pot provoca acnee. Poluarea aerului, murdăria, genetică, producția excesivă de ulei facial, dieta autodistructivă și prostul obicei sunt câteva dintre ele cauze. Pentru a minimiza șansele ca acest lucru să se întâmple, utilizați coajă de ceapă. Aceasta conține antioxidanți care sunt de ajutor împotriva factorilor externi care influențează organismul.

Vezi și: Urinarea frecventă, cauze. Cum să îți antrenezi vezica pentru a nu mai merge la baie când pleci la drum

Vindecă sau previne ulcerele gastrice

Coajă de ceapă conține multe substanțe cu proprietăți antibacteriene. Deoarece cele mai multe cazuri de ulcere sunt adesea cauzate de infecții cu bacterii (Heliobacter pylori), coajă de ceapă este un bun remediu pentru acestea.

Radicalii liberi pot provoca, de asemenea, simptome de ulcer. Prin consumul de ceai din coji de ceapă puteți ameliora aceste simptome.

Ceaiul din coji de ceapă crește densitatea osoasă

Potrivit unui studiu realizat în Elveția, consumul de ceapă uscată a arătat o creștere a densității osoase și minerale la șobolani cu peste 17% și, respectiv, peste 13%. Această descoperire sugerează că ceaiul din coajă de ceapă poate ajuta la protejarea împotriva osteoporozei, la menținerea sănătății dentare și la prevenirea bolilor legate de oase.

În plus, oasele sănătoase și puternice pot duce la o postură bună a corpului.

Vezi și: Vaccinul antigripal, distribuit medicilor de familie. Cine trebuie să se imunizeze cu prioritate

Protejează organismul împotriva multor boli

Acesta este un alt beneficiu pentru sănătate al cojilor de ceapă. Proprietățile sale vindecătoare sunt atât de bune încât pot ajuta la protejarea împotriva multor boli, de exemplu: cancer de sân, astm, durere de dinți, febră etc. Quercetina contribuie cu mai mult de jumătate din proprietățile de vindecare a cojii de ceapă.

Previne bolile cauzate de infecțiile cu bacterii

Dacă ești o persoană căreia îi place să petreacă timp în aer liber, ești o țintă ușoară pentru infecția cu bacteria. Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji atâta timp cât consumați coajă de ceapă, datorită substanțelor chimice pe care le conține.

Vezi și: Soluția pentru ca România să crească numărul de donatori de organe. Gabriel Oniscu: O viață poate salva 7 vieți. Anumite opțiuni, în România, nu sunt dezvoltate deloc

Cum se prepară ceaiul din coji de ceapă

Cojile de ceapă nu se pot consuma ca atare. Acestea au un gust rău. Astfel, cojile de ceapă trebuie procesate sub formă de ceai. Ceaiul de ceapă este simplu de preparat şi nu necesită mult timp. Pur și simplu adăugați apă și lăsați-o să fiarbă. Puneți câteva coji de ceapă și lăsați-o să se dilueze în apă clocotită.

Pentru un gust mai bun, puteți adăuga lămâie sau mentă care vă vor ajuta să vă reîmprospătați ziua agitată. Dați un clocot și apoi puteți să îl serviți, potrivit Beauty Way Mag.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel