Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie.Foto: Freepick @reflex-ajans
Ceaiul cu boabe de ienupăr, un ajutor valabil pentru digestie.Foto: Freepick @reflex-ajans

Ceaiul cu boabe de ienupăr ne ajută să avem o digestie mai bună, dacă am consumat alimente grele sau ne-am răsfățat cu o masă la fast-food. 

Se spune că există persoane care pot digera chiar și pietrele, dar pentru cele mai multe lucrurile stau diferit. În primul rând, trebuie să știm că digestia are 4 faze: ingerarea, apoi digestia propriu-zisă, absorbția substanțelor utile și, la final, eliminarea deșeurilor.

Când mâncăm, datorită mestecării, alimentele sunt procesate și apoi trece în stomac.  Enzimele din salivă au diverse funcții. De exemplu, acționează asupra amidonului. 

Dieta keto, 11 alimente bogate în fibre acceptate. Care sunt beneficiile acestui regim

Un ceai de plante, care conține și alte ingrediente naturale, ar fi un ajutor valid pentru digestie. Dacă nu suferim de anumite patologii și episodul de disconfort la înghițirea alimentelor este sporadic, un ceai de plante ne-ar putea oferi alinare.

Printre ingredientele naturale, care pot fi adăugate în ceaiul de plante, se numără boabele de ienupăr, pe care le putem cumpăra din magazinele naturiste.

Boabele de ienupăr sunt folosite și în diferite rețete, dar și la prepararea ceaiurilor. De fapt, boabele de ienupăr pot reduce durerile de stomac și balonarea în timpul digestiei alimentelor, contracarând și fermentația intestinală excesivă.

Atenție: persoanele care suferă de boli de rinichi nu por consuma boabe de ienupăr.

Propolisul, inamic pentru răceli, cancer, ulcer și anemie. Cum se consumă, de fapt. Bogdan Pașcu: Tratează cam 90% din boli

În ceaiul care ajută digestia putem adăuga și rădăcină de lemn dulce. Cu toate acestea, rădăcina de lemn dulce nu este recomandată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, care au boli legate de sistemul cardiovascular, rinichi, femeilor însărcinate și celor care alăptează.

Pentru a prepara ceaiul de plante, cu  ingredientele de mai sus, avem nevoie de:

200 ml apă;

1 grame rădăcină de lemn dulce;

3 boabe de ienupăr;

vârful unei lingurițe de anason stelat;

câteva semințe de fenicul;

o jumătate de linguriță de coaja de portocală netratată.

După ce am fiert apa, adăugăm toate ingredientele și acoperim oala. După 5 minute, ceaiul de filtrează și este gata pentru a fi consumat. Acest ceai poate fi consumat ca atare sau cu puțină miere.

 

Ceapa fiartă, compuși unici pentru sănătate. Chiar și apa în care ai clocotit-o este benefică

 

Ceapa fiartă are efecte majore asupra sănătății. Ceapa crudă are niveluri mai ridicate de compuși organici de sulf care oferă multe beneficii organismului. 

În primul rând, fierberea cepei și consumarea lichidului ne pot oferi multe vitamine, minerale și alți nutrienți sănătoși. Doar o ceașcă este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina B6, mangan, potasiu și acid folic, printre multe altele.

Lichidul din ceapă este, de asemenea, o mare sursă de fibre alimentare, antioxidanți și proprietăți antibacteriene, potrivit Health Tips.

Ceapa fiartă stimulează sistemul imunitar

Fierberea cepei și consumul lichidului pot oferi antioxidanți puternici și unici care pot oferi numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi stimularea naturală a sistemului imunitar, reducerea radicalilor liberi și reducerea riscului de a dezvolta boli și boli. Acest lichid are peste 25 de soiuri diferite de antioxidanţi flavonoide singur și un antioxidant puternic cunoscut sub numele de antocianine.

Cum poți să obosești în timp ce stai. Ce consumă resursele creierului. Ce NU trebuie să ignori NICIODATĂ

Ceapa fiartă, compuși care luptă împotriva cancerului

Fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer. Acest lucru este adesea atribuit aliului compus unic. De asemenea, lichidul din ceapă conține compuși de luptă împotriva cancerului, cum ar fi compușii de sulf și antioxidanții flavonoidici. Nu numai asta, dar acest amestec conține quercetină și fisetină, antioxidanți puternici care pot fi de ajutor în această privință.

Ceapa fiartă benefică și diabeticilor

Lichidul din fierberea cepei și consumarea regulată a acestuia poate oferi, de asemenea, beneficii pentru persoanele cu diabet zaharat sau pentru cele cu risc de a dezvolta diabet. Aceasta poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge à jeun, precum și ajuta la reglarea controlului glicemiei. De asemenea, quercetina și compușii de sulf s-au dovedit a avea efecte anti diabetice.

Ce este Parkinson, boala de care suferă Michael J. Fox: Șapte ani de negare. Cea mai grea parte a diagnosticului meu

Ceapa fiartă reduce simptomele de gripă și răceală

În cele din urmă, fierberea cepei și consumarea lichidului pot ajuta la combaterea și reducerea bacteriilor nedorite din organism datorită proprietăților sale antibacteriene puternice. Quercetina s-a dovedit a fi deosebit de utilă pentru combaterea bacteriilor nedorite, precum și compușii săi de sulf puternic și proprietăți anti-fungice. Acest lucru, împreună cu alte beneficii menționate anterior poate ajuta la reducerea bolilor și comune răceala şi simptome de gripă.

Ceapa fiartă, conținut de vitamina C

Ceapă fiarta oferă beneficii pentru sănătate datorită conținutului lor de vitamina C. O cană de ceapă fiartă conține 11 miligrame de vitamina C, care reprezintă 12% din aportul zilnic pentru bărbați și 15% pentru femei, stabilit de Institutul de Medicină. Vitamina C stimulează producția de colagen, un proces necesar pentru sănătatea oaselor și a vaselor de sânge. De asemenea, joacă un rol în sănătatea mintală, ajutându-vă să producă noradrenalină, un produs chimic care reglează starea ta de spirit.

Care sunt obiceiurile nesănătoase ale românilor. Medic: Pe termen lung, efecte devastatoare. 80% din populaţie este constipată

Conținut ridicat de fibre

Ceapa fiartă servește ca sursă de fibre dietetice, un tip de carbohidrați care luptă împotriva bolilor. Fibrele ajută la scăderea colesterolului și la reglarea nivelului de zahăr din sânge și reduc riscul de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare. Fibrele ajută, de asemenea, la mutarea scaunului prin tractul digestiv, prevenind constipația.

O ceașcă de ceapă fiartă vă oferă 2,9 grame de fibre dietetice. Acest lucru contribuie cu 12% la aportul zilnic recomandat pentru femei și 8% pentru bărbați, stabilit de Institutul de Medicină. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel