Cercetători de la Universitatea din California, SUA, susțin că anumiți compuși din ceaiul negru și din cel verde ajută la relaxarea vaselor de sânge prin activarea proteinelor canalelor de ioni din pereții vaselor de sânge. Doi compuși flavonoizi de tip catehină activează fiecare un tip specific de proteină de canal ionic numită KCNQ5, care se găsește în mușchiul care acoperă vasele de sânge, informează medicinet.com.
Oamenii de știință mai spun că laptele nu ar trebui evitat când se bea ceai: ”suntem încrezători că mediul din stomacul uman va separa catehinele de proteinele și alte molecule din lapte că altfel ar bloca efectele benefice ale catechinelor”. Ceaiul cu lapte, au demonstrat studii anterioare, își păstrează beneficiile de scădere a tensiunii arteriale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.