Ceaiul care te menține tânăr. Ai nevoie de un singur condiment. Te ajută să slăbești și să scapi de coșurile de pe față

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
ceaiul foto:freepik@weyo
ceaiul foto:freepik@weyo

Ceaiul care te menține tânăr. Cum te ajută să slăbești și să scapi de coșurile de pe față în același timp. 

Ceaiul care te menține tânăr. Usturoiul este un ingredient culinar popular, cunoscut pentru aroma sa puternică. Este o plantă bulb, înrudită cu familia cepei. Usturoiul este folosit în diverse bucătării din întreaga lume și este recunoscut pentru potențialele sale beneficii pentru sănătate, incluzând întărirea sistemului imunitar și reducerea riscului de boli de inimă.

Vezi și: Umiditatea optimă în casă. Valoarea maximă de umiditate pe care trebuie o ai. 3 sfaturi cheie care te țin departe de boli

Ceaiul de usturoi este o infuzie pe bază de plante obținută prin înmuierea căpățânilor de usturoi în apă fierbinte. Este consumat în principal pentru potențialele sale proprietăți medicinale, cum ar fi ameliorarea simptomelor răcelii, îmbunătățirea digestiei și consolidarea imunității, conform NDTV.

8 beneficii ale ceaiului de usturoi

Întărește sistemul imunitar

Ceaiul de usturoi este cunoscut pentru proprietățile sale puternice antibacteriene, antifungice și antivirale. Poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva diferitelor infecții.

Îmbunătățește sănătatea cardiovasculară

Usturoiul conține compuși care pot reduce nivelul de colesterol și tensiunea arterială, reducând în final riscul de boli de inimă și îmbunătățind sănătatea cardiovasculară în general.

Detoxifică organismul

Ceaiul de usturoi are proprietăți detoxifiante care pot ajuta la curățarea ficatului, rinichilor și altor organe. Contribuie la eliminarea toxinelor și promovează funcția celulară sănătoasă.

Previne infecțiile respiratorii

Proprietățile antibacteriene ale ceaiului de usturoi pot ajuta la prevenirea și ameliorarea simptomelor infecțiilor respiratorii, precum răceala, tusea și gripa. Poate calma inflamația și promova o recuperare mai rapidă.

Reduce inflamația

Ceaiul de usturoi conține antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației din organism. Acest lucru poate fi benefic pentru cei care suferă de afecțiuni inflamatorii precum artrita, astmul sau tulburările digestive.

Susține digestia

Consumul de ceai de usturoi poate stimula o digestie sănătoasă prin activarea producției de enzime digestive și reglarea tranzitului intestinal. Poate, de asemenea, să ajute la ameliorarea simptomelor de indigestie și la îmbunătățirea absorbției de nutrienți.

Ajută la slăbit

Ceaiul de usturoi poate ajuta la pierderea în greutate, deoarece s-a constatat că stimulează metabolismul și arderea grăsimilor. Poate, de asemenea, să controleze pofta de mâncare și să reducă dorința pentru gustări, facilitând menținerea unei greutăți sănătoase.

Îmbunătățește sănătatea pielii

Antioxidanții prezenți în ceaiul de usturoi pot ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, rezultând un ten sănătos și vizibil mai tânăr. De asemenea, poate ajuta în tratarea afecțiunilor pielii, precum acneea și eczema.

Pentru a prepara ceai de usturoi, ai nevoie de:

- 3-4 căței de usturoi (curățați și zdrobiți)

- 2 căni de apă

Opțional, poți adăuga miere, lămâie sau ghimbir pentru gust.

Instrucțiuni:

Curăță și zdrobește cățeii de usturoi. Într-o cratiță, adu apa la fierbere. Adaugă cățeii de usturoi zdrobiți în apa clocotită și lasă să fiarbă timp de 10-15 minute.

Dacă vrei, adaugă miere, lămâie sau ghimbir pentru gust. Scoate cratița de pe foc și strecoară ceaiul într-o cană sau ceașcă. Lasă-l să se răcească puțin înainte de a-l consuma.

Vezi și: Umiditatea optimă în casă. Valoarea maximă de umiditate pe care trebuie o ai. 3 sfaturi cheie care te țin departe de boli

Este important să ții cont că, deși ceaiul de usturoi are potențiale beneficii pentru sănătate, poate avea un gust și miros puternic. Ajustează cantitatea de usturoi și alte arome în funcție de preferințele personale. Se recomandă consultarea medicului specialist înainte de a consuma regulat ceai de usturoi, mai ales dacă ai anumite afecțiuni medicale sau urmezi tratamente medicamentoase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel