Ceaiul care scade tensiunea, cu efect și în sezonul răcelilor. Fecioru: Cura de tratament este cam de patru luni

Sonia Baciu |
Data publicării:
ceaiul care scade tensiunea. FOTO: Freepik @azerbaijan_stocker
ceaiul care scade tensiunea. FOTO: Freepik @azerbaijan_stocker

Ceaiul este eficient pentru reglarea tensiunii arteriale și are un conținut bogat de vitamine C și A.

 

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit planta care proprietăți benefice pentru reglarea tensiunii arteriale. Are un conținut important de vitamina C, de cinci ori mai mare decât cea din lămâie, motiv pentru care este eficient și în sezonul răcelilor, cu impact și asupra sinusurilor.

Ceaiul de ace de pin este foarte bun pentru tensiunea arterială. Ne putem face o perniţă de ace de pin pe care să o punem la cuptorul cu microunde pentru câteva secunde, să o încălzim pentru 20-30 de secunde, şi să ne punem comprese când suntem răciţi, la gât, la sinusuri.

Îndeosebi, ceaiul de ace de pin este pentru tensiunea arterială.

Acele de pin trebuie tăiate mai mărunt, se pun cinci linguri de ace de pin, se pun două linguri de măceşe, măcinate, şi o lingură de coajă de ceapă.

Se toarnă un litru de apă, se fierbe la foc mic zece minute, trecem prin sită sau printr-un tifon, iar peste cantitatea de ceai mai turnăm apă clocotită până ajungem la un litru.

Această cantitate o împărţim în două, câte 500 de mililitri, pe care o bem două zile. Pentru două zile ne ajunge. Cura de tratament este cam de patru luni, iar apoi se bea doar la nevoie”, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3, în cadrul rubricii Leacul Zilei de la Adevăruri Ascunse.

Vezi și: Planta care te scapă de herpes. Lidia Fecioru: Se retrage instantaneu

Ceaiul de ace de pin este folositor pentru a trata:

- boli ale inimii;

- venele afectate de varice;

- oboseala mușchilor;

- scleroza;

- afecțiuni ale rinichilor;

- întărește nervii oculari;

- tratamentul pentru ochi se referă la boli care au afectat mușchii conjunctivi ai ochilor;

- tratarea cangrenelor;

- are efect asupra mușchilor netezi care încadrează venele sanguine.

Vezi și: Varicele, de ce apar și cum le tratăm. Care e rolul ciorapilor compresivi. Trifan: Un cheag se poate duce la inimă sau plămân. Embolia pulmonară, a treia cauză de deces

10 motive să beți ceai de pin

Chiar dacă nu suferiți de vreo afecțiune, ceaiul de pin este potrivit și pentru creșterea imunității. Astfel, iată 10 motive să beți acest fel de ceai:

- are un gust și un miros plăcut, un bun început, căci vă stimulează simțurile;

- este bogat în vitamina C, de cinci ori mai mari decât cea existentă în lămâi, și poate ajuta în bolile de inimă, vene varicoase, afecțiuni ale pielii și oboseală;

- vitamina C este un stimulent al imunității, ceea ce înseamnă că ceaiul de ace de pin poate ajuta la combaterea bolilor și a infecțiilor;

- ceaiul de ace de pin conține vitamina A, care are efecte benefice asupra vederii, îmbunătățește regenerarea părului și a pielii, îmbunătățește producția de celule roșii din sânge;

- poate fi fi folosit ca expectorant pentru tuse și pentru a ajuta la ameliorarea congestiei toracice. Eeste bun și pentru durerile de gât;

- poate aduce claritate și limpezime mentală;

- poate ajuta în caz de depresie, obezitate, alergii și tensiune arterială ridicată;

- acele de pin conțin antioxidanți. Aceștia reduc radicalii liberi, care sunt dăunători pentru oameni și pot provoca boli.

- preoții taoiști beau ceai din ace de pin, deoarece credeau că îi face să trăiască mai mult. Există dovezi cercetate că ceaiul de ace de pin poate ajuta la încetinirea procesului de îmbătrânire;

- alegeți câteva ace de pin și lăsați-le să se înmoaie în apă clocotită pe aragaz și va adăuga un miros de pin în toată casa, notează Forest Holidays.

Tensiunea arterială, influențată de căldură. Care sunt valorile normale

Tensiunea arterială sau presiunea arterială este forța exercitată de sânge asupra unității de suprafață a arterelor. Inima, prin activitatea sa, întreține o diferență de presiune de-a lungul arborelui circulator.

Presiunea are un maxim în aortă, iar pe măsură ce sângele se îndepărtează de inimă, presiunea arterială scade, astfel că în venele din apropierea atriului drept ea este 0. Diferența de presiune permite circulația sângelui de la artere spre vene.

Care sunt valorile optime

Medicul Vasi Rădulescu explică pe blogul său care sunt valorile optime ale tensiunii arteriale și care sunt factorii care influențează tensiunea.

”Am primit de-a lungul timpului numeroase întrebări despre valorile tensiunii arteriale. După cum cred că știți deja din postări și cărți, cea mai bună tensiune arterială la adult, potrivit ghidurilor și recomandărilor în vigoare, este 120/70-75 mmHg.

La aceste valori organele sunt perfuzate corect, inima se simte cel mai bine, nu există risc pentru anumite afecțiuni. Dar ce se întâmplă atunci când tensiunea nu are aceste valori pentru sistolică, respectiv diastolică?

Valorile mai mici nu înseamnă automat hipotensiune. Este important să știți că tensiunea arterială este dinamică, modificându-se amplu pe parcursul zilei. Ea crește adaptativ la efort, emoții, pericole, respectiv scade la relaxare, somn.

O tensiune 110/65 mmHg tot normală va fi. Chiar și 100/60 mmHg. Există un interval optim, nu acea 120/70 mmHg bătută în cuie. Hipotensiunea înseamnă tot ce e sub 90/60 mmHg. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Hipotensiunea arterială - cauze, simptome și tratament. Poate fi și o reacție la Parkinson sau depresie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel