Ceaiul care scade tensiunea arterială. Se bea o cană pe zi

Monika Baciu |
Data publicării:
ceaiul care scade tensiunea arteriala - FOTO: Freepik
ceaiul care scade tensiunea arteriala - FOTO: Freepik

Ceaiul care scade tensiunea arterială se consumă o dată pe zi. Are și alte beneficii.

Ceaiul care scade tensiunea arterială are și alte beneficii asupra organismului. Este vorba de ceaiul de ceapă. Chiar dacă nu sună prea apetisant, ceaiul de ceapă are mai multe beneficii. 

Când vine vorba de băuturi sănătoase, ceaiul de ceapă poate fi ultimul lucru pe care îl ai în minte. Poate, nici măcar nu ați auzit de această băutură. Dar înainte de mustăci din nas, trebuie să știi că acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri de stimulare a imunității.

Ceaiul de ceapă poate oferi protecție împotriva răcelii și tusei obișnuite și vă poate crește nivelul de energie. Aportul regulat vă va ajuta, de asemenea, să vă reglați nivelul tensiunii arteriale.

Este foarte ușor să faci ceai de ceapă și durează doar câteva minute pentru a prepara o ceașcă. Ceapa este delicioasă, hrănitoare și sănătoasă. Aceasta conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, potasiu, calciu, fier, fibre și multe altele.

Vezi și: Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la băutură. Efectele sunt ample și surprinzătoare. Când ești considerat alcoolic

Ceaiul de ceapă oferă protecție împotriva răcelii

Ceaiul de ceapă oferă protecţie împotriva răcelii obişnuite. În lunile reci de iarnă, o ceașcă din această băutură poate fi terapeutică. Frigul și tusea sunt afecțiuni comune ale iernilor. Acest ceai poate oferi protecţie împotriva acestor boli prin stimularea antioxidanţilor din sânge, ceea ce îţi întăreşte imunitatea. Ceapă conține compuși puternici anti-bacterieni și antiinflamatori care ajută la menținerea răcelii, tusei și gripei la distanță.

Ceaiul de ceapă ajută la regularizarea nivelului de colesterol

Ceapa este o sursă bogată de flavonoide numite quercetină. Acest compus vă poate ajuta să vă controlați nivelul colesterolului. Face acest lucru prin promovarea producției de colesterol bun și reduce colesterolul rău din organism. Acest lucru, la rândul său, vă va asigura că vă bucurați și de o bună sănătate a inimii. O ceașcă cu ceai de ceapă are efecte pozitive asupra colesterolului, notează The Health Site.

Ceaiul de ceapă menține nivelul glicemiei

Ceaiul de ceapă este, de asemenea, foarte benefic pentru pacienții cu diabet zaharat. Un studiu din The Journal of Medicinal Food spune că ceapa tinde să scadă nivelul de zahăr din sânge. Proprietățile sale antiinflamatorii și anti-oxidative ajută la reducerea simptomelor diabetului zaharat.

Ceaiul de ceapă, benefic pentru sănătatea intestinului

Ceapa este, de asemenea, o sursă bună de inulină, care este bună pentru sănătatea intestinului. Aportul regulat de ceai de ceapa va păstra sănătatea intestinului și să prevină boli cum ar fi indigestia, constipația și balonarea.

Vezi și: De ce roșim. Semnul psihologic pe care îl transmite creierul către față

Ceaiul de ceapă, somnifer

O ceașcă de ceai de ceapă zilnic vă ajută să dormiți mai bine. Ceapa conține L-triptofan, o formă de aminoacid, care este un sedativ natural. De asemenea, ajută la reducerea nivelului de stres, care, la rândul său, vă ajută să dormiți mai bine.

Ceaiul de ceapă scade tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este cauza multor probleme cardiovasculare, inclusiv atacul de cord și accidentul vascular cerebral. Flavonolul și quercetina din ceaiul de ceapă ajută la controlul tensiunii arteriale. Sulful din acest aliment ajută la diluarea sângelui. Acest lucru împiedică formarea cheagurilor de sânge.

Vezi și: Long-COVID, decese. Aproape 40% din pacienți au murit la 6 luni de la infectare. Ce tip de tratament a dus la agravarea bolii

Ceaiul de ceapă, cum se prepară

Se fierbe o cană și jumătate de apă. Adăugați o ceapă tocată, 2 până la 3 căței de usturoi zdrobiți și 1 frunză de dafin în apa clocotită. Se fierbe ceva mai mult timp până când apa își schimbă culoarea într-o nuanță mai profundă.

Strecurați-l și turnați-l într-o ceașcă. Adăugați puțină miere și scorțișoară pentru gust. Puteți adăuga, de asemenea, scorțișoară atunci când fierbeți apa fierbere de apă.

Adăugați un strop de suc de lămâie pentru a îmbogăți gustul. Ceaiul de ceapă se bea în fiecare dimineață pe stomacul gol pentru cele mai bune rezultate. Dacă doriți să aveți parte de un somn odihnitor, puteți consuma ceaiul de ceapă și seara. 

Ceaiul de ceapă este plin de nutrienți, inclusiv vitaminele C, B6 și K, acid folic, potasiu, mangan, cupru, fier, magneziu, fosfor, zinc, seleniu și vitamina E.

Și pentru că ceapa conține compuși de sulf, aceștia ajută la prevenirea cancerului. Ceapa ajută, de asemenea, la combaterea infecțiilor, la scăderea colesterolului, la reducerea tensiunii arteriale și la stimularea funcției imune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel