Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit o nouă rețetă naturistă cu beneficii pentru sistemul respirator, cu efecte încă din prmele trei zile ale curei.
”Cei care s-au lăsat de fumat, care vor să se lase de fumat, care au plămânii mai încărcați după o răceală sau o bronșită, după astm.
Se ia o bucățică de rădăcină de ghimbir, două lingurițe de ceai de curcumă, un litru de apă, se iau 400 de grame de usturoi, curățat și tăiat rotițe și 400 de grame de zahăr, ar fi bine ca zahărul să fie brun.
Se amestecă toate ingredientele, se pune apa la fiert cu ghimbirul, curcuma și usturoiul, iar zahărul îl punem la sfârșit. Punem la fiert pe foc mic, până scade cantitatea la jumătate. O lăsăm să se răcească și o punem într-un borcănel, la frigider.
Se pot lua dimineața, câte două linguri, sau dimineața și seara, câte o lingură, înainte de masă, cu jumătate de oră.
Este foarte bun pentru că scoate și sărurile din corp, ridică și imunitatea”, a explicat Lidia Fecioru la Antena 3.
În ceea ce privește cura, aceasta se face cât este cantitatea de ceai, iar primele semne se văd chiar de a treia zi de cură.
”Este posibil să avem un ușor exces de tuse mai puternică, pentru că avem o tuse mai productivă și trebuie să scoatem mucozitățile. Terminăm ceaiul și putem relua cura când mai simțim nevoia”, a mai spus bioenergoterapeutul, subliniind că de obicei persoanele are vor să își ridice imunitatea să fie pregătiți de iarnă, o fac de două ori pe an, o dată primăvara și o dată toamna.
Curcuma, beneficii pentru sănătate
Curcuma este un condiment foarte aromat, cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii. Oamenii de știință consideră că inflamația cronică la nivel scăzut poate juca un rol ăn unele afecțiuni și bol, printre care bolile de inimă, cancerul, sindromul metabolic, boala Alzheimer sau o serie de tulburări neurodegenerativ.
Curcuma are acțiune antioxidantă, fiind benefică în mecanismul anti-îmbătrânire, prin neutralizarea radicalilor liberi.
Curcuma joacă un rol important în sănătatea neuronală, studii pe animale arătând că un consum de curcumă poate crește nivelul de factori neurotrofic derivat din creier.
Curcuma reduce riscul de boli cardiace și previne cancerul. De asemenea este util în reducerea simptomelor în cazul bolii Alzheimer, prin rolul pe cate îl are în reducerea stresului oxidativ și al inflamației.
Curcuma poate fi folosită ca supliment în cazul pacienților diagnosticați cu artrită.
Curcuma are beneficii și împotriva tulburărilor psihoemoționale, cum ar fi depresia. Potrivit unui studiu realizat pe 60 de persoane, împărțite în trei grupe, unuia i-au fost administrate anti-depresive, celui de-al doilea câte un gram de curcumă, iar celui de-al treilea o combinație de anti-depresivli curcumă. După 6 săptămâni, grupul care aluat numai curcumă a avut aceleași rezultate cu cel cu anti-depresive.
Curcuma poate ajuta în prevenirea bolilor de inimă, cancer și Alzheimer, fiind eficientă și pentru longevitate, ca supliment anti-îmbătrânire, notează Healthline.
De asemenea este cunoscută și pentru capacitatea sa de a potența nutrienții altor alimente, cum ar fi cartofii dulci, legume care pot reduce în mod natural tensiunea arterială prin conținutul bogat de potasiu.
Condimentele care scad tensiunea. Fecioru: O linguriță, de două ori pe zi. Asta e tot
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou remediu naturist, cu acțiune asupra sistemului circulator, și nu numai. De altfel, spune aceasta, niciunul dintre leacurile pe care le prezintă nu înlocuiește medicația prescrisă de medicul curant, însă poate să îmbunătățească starea de sănătate și de bine.
”Sunt 150 de grame de ghimbir pe care îl dăm prin răzătoarea mică, un cățel de usturoi, la fel ras, o lingură de oțet, o lingură de miere și o lingură de suc de lămâie.
Amestecăm toată componența asta, o punem la frigider. După 5 zile începem să consumăm din ea și luăm 7 zile. Ne ajunge pentru 7 zile, de 2 ori pe zi, dimineața și seara.
Se ia câte o linguriță, de două ori pe zi. Asta e tot. Este bună pentru hipertensiune arterială. Nu înlocuim medicamentul, doar că ne ajutăm puțin și cu aceasta”, a declarat Lidia Fecioru la Antena 3.
Totodată, bioenergoterapeutul a subliniat că ”sunt foarte multe sfaturi pe care nu le-am dat sau rețete foarte multe, sunt tratamente care sunt un adjuvant și de foarte multe ori medicul curant este cel care văzând la o perioadă de timp cum se comportă și tensiunea, și inima și mai schimbă, mai scad din medicație”, adăugat Lidia Fecioru.
Ghimbir cu usturoi, alte beneficii pentru sănătate
Această combinație este realizată din ingrediente care au proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, fapt care le paote oferi protecție împotriva bolilor. Citește mai departe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.