Ceaiul care ajută la dezintoxicare. Lidia Fecioru: Cura este de 14 zile, nu mai mult

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul care ajuta la dezintoxicare. FOTO Pexels @ Suzy Hazelwood
ceaiul care ajuta la dezintoxicare. FOTO Pexels @ Suzy Hazelwood

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit care este ceaiul care ajută la dezintoxicarea organismului.

Lidia Fecioru a fost invitată în cadrul emisiunii "Adevăruri Ascunde", de pe Antena 3, acolo unde a dezvăluit reţeta ceaiului care ajută la dezintoxicarea organismului.

”Foarte bun pentru dezintoxicarea organismului, mai ales pentru cei care au o ușoară insuficiență renală, pentru cei care sunt predispuși  la crearea pietrelor la rinichi, a nisipului,  sunt frunzele de coriandru cu frunzele de pătrunjel la un loc. Luăm cantitate egală şi le tocăm. Le punem apă cât să acoperim frunzele. Cam cu un deget şi punem totul la fiert. O lăsăm să fiarbă la foc mare, iar când începe să fiarbă îl dăm încet. Îl lăsăm 10 minute. Strecurăm ceaiul şi plantele. Lichidul îl punem într-un borcan. Frunzele le putem mânca, la fel ca pe urzici. 

Ceaiul îl bem dimineaţa, cu 10 minute înainte de masă. Seara la fel, câte 30-40 ml, nu foarte mult. Îl bem rece. Nu trebuie încălzit. Cura este de 14 zile, nu mai mult.

Putem repeta peste trei, chiar patru luni. Trebuie să lăsăm o pauză mai lungă, pentru că este destul de concentrat. Nu putem ţine chiar 3 luni. Să facem chestia asta cam 5 zile. Este o dezintoxicare. În această perioadă nu mâncă mult, nu bem acidulat, nu bem alcool, iar acest lucru ne ajută foarte mult. 

Putem face cantitate cât dorim. Nu avem o cantitate exactă. Ne uităm după ochi. Este şi perioada păpădiei. De la păpădie folosim tot. Dulceaţa de păpădie este foarte bună, la fel şi cafeaua din rădăcină de păpădie”, a spus Lidia Fecioru, sâmbătă, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea ”Adevăruri ascunse”.

Sucul de pătrunjel și lămâie, plusul de vitamina C. Rețeta ideală pentru combaterea ANEMIEI și a altor boli

Pătrunjelul, intrat în gastronomie în urmă cu trei secole, ca plantă aromatică, a fost multă vreme folosit ca plantă medicinală.  Cel mai des, decoctul de pătrunjel se folosea ca diuretic, fiind uneori asociat cu fructe de chimion și boabe de ienupăr, potrivit lucrării ”Plante medicinale de la A la Z”.

Fructele de pătrunjel sunt utilizate în afecțiunile renale și ale căilor urinale, în afecțiuni gastrointestinale, dar și ca stimulator al metabolismului.

Acțiunea diuretică puternică, dezvoltată de fructele de pătrunjel, se datorează efectului iritant/stimulant exercitat de uleiul volatil și de flavonoide asupra parenchimului renar. În cazul afecțiunilor gastrointestinale, produsul vegetal se utilizează drept carminativ. Apiolul și miristicina conținute de semințele de pătrunjel acționează spasmolitic și emenagog (excitant al fibrelor netede ale uterului), acesta fiind și explicația pentru utilizarea în medicina tradițională a fructelor de pătrunjel, iar mai apoi a preparatelor cu apiol, ca avortive. La fel ca și fructele de pătrunjel, și rădăcinile sunt diuretice, dar acțiunea acestora din urmă este mai slabă. Se indică în afecțiuni ale tractului urinar pentru efectul antidiuretic.  

Ceaiul de pătrunjel se realizează dintr-un gram de produs vegetal, care se mărunțește în momentul utilizării, iar peste această pulbere se adaugă o cană de apă fierbinte și se lasă în contact pentru 5-10 minute. Se recomandă 2-3 ceaiuri pe zi. Citește mai departe AICI

Vezi și: Cum și când trebuie să bem APĂ, de fapt. Lidia Fecioru: Ne ajută să scăpăm de INFARCT

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel