Ceaiul, ajutor pentru somn. Sunt trei tipuri de sedative: puternice, moderate și ușoare

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ceaiul - FOTO: Freepick
ceaiul - FOTO: Freepick

Ceaiul poate fi un ajutor de nădejde pentru persoanele care se confruntă cu insomnia.

Ceaiul are efecte benefice pentru persoanele care nu pot adormi prea ușor. Cu toții am avut una dintre acele nopți în care nici măcar numărarea oilor nu reușește să ne facă să dormim. Fie că este vorba de anxietate sau de o criză generală de insomnie, un somn bun pare fi imposibil.

De asemenea, poate avea un efect în cascadă, cu cât devenim mai anxioși, cu atât este mai puțin probabil să mergem la culcare. Ceaiul a fost mult timp văzut ca un panaceu pentru anxietate, neliniște, dificultăți de somn și insomnie. Multe ceaiuri din plante au un efect sedativ care ajută la relaxarea corpului și la calmarea minții.

Ceaiuri pentru somn

Unul dintre cele mai populare remedii tradiționale pentru somnul fragmentat este ceaiul. În special, ceaiurile din plante sunt considerate foarte benefice în promovarea unui somn bun. Consumul de ceai este adesea prescris de practicienii pe bază de plante ca o modalitate de a calma mintea și de a ușura anxietatea.

Ceaiurile pot fi de mai multe feluri de sedare, și anume: puternice, modernice și ușoare.

Vezi și:Uleiul de migdale, făcut în casă, un remediu magic pentru piele și păr

Ceaiul de valeriană, sedativ puternic

Se numește "valiumul naturii" pe bună dreptate. Utilizarea sa în medicina tradițională datează de la grecii și romanii antici. A fost recomandat de Hipocrate, părintele medicinei occidentale, pentru beneficiile sale terapeutice. Acesta a fost folosit pentru tratarea insomnie, nervozitate, dureri de cap, tremur și anxietate. 

În SUA, ceaiul de valeriană, este disponibil ca supliment alimentar. Valeriana un ingredient comun în cele mai multe formulări pe bază de plante pentru îmbunătățirea somnului. Suplimentele alimentare pe bază de valeriană sunt preparate din rădăcini și tulpini de plante medicinale.

Valeriana a arătat efecte sedative în studiile pe animale. Cu toate acestea, studiile clinice privind eficacitatea sa în tratarea insomniei sunt în mare măsură neconcludente. Site-ul NIH avertizează împotriva combinării acestuia cu alcool, sedative, barbiturice și benzodiazepine. Trebuie evitată în cazul copiilor sub 3 ani, al femeilor însărcinate și care alăptează, arată Organic Facts.

Vezi și: Pacienții, dezamăgiți de sistemul medical românesc: Plătim asigurări de sănătate degeaba. Ni se cere să ne aducem medicamente. E jale, sunt doar doi medici

Ceaiul de hamei, sedativ moderat

Datorită aromei sale distinctive, hameiul nu este agreat de toată lumea. Hameiul este cel care conferă berii aroma sa distinctă, ușor amară. Dar dacă aveți un amestec de hamei preferat, sunt șanse să vă placă aceeași aromă în ceaiul dvs.

Ceaiul de hamei a fost folosit în mod tradițional ca sedativ. Mulți practicieni pe bază de plante încă prescriu ceaiul de hamei pentru persoanele care se confruntă cu insomnii. Acesta poate fi combinat cu valeriana pentru rezultate mai puternice. Hameiul este, de asemenea, folosit pentru suplimente pentru îmbunătățirea calității somnului. 

Ceaiul de roiniță, sedativ ușor

Ceaiul de roiniță este un sedativ ușoar care vă poate ajuta să vă relaxați înainte de culcare. Are un gust plăcut de lămâie-mentă, care este ușor dulce. Utilizarea sa ca sedativ datează din cele mai vechi timpuri, când a fost, de asemenea, folosit în vin pentru a atenua anxietatea și pentru a ajuta la relaxare. Acesta este adesea combinat cu ierburi mai puternice cum ar fi valeriana pentru a spori efectul său.

Vezi și: Dușul în doi, de la economie și glume la beneficii pentru sănătate. 8 lucruri pe care nu le-a spus nimeni, care-ți arată că nu-i chiar așa de rău

Ceaiul de floarea pasiunii

Ceaiul de floarea pasiunii nu este străin pe continentele americane. Chiar înainte de a deveni popular în Europa și în restul lumii occidentale, a fost folosit de triburile amerindiene pentru proprietățile sale medicinale. Spaniolii și colonialiști europeni au adus planta în Europa.

Ceaiul acționează ca un sedativ moderat și este adesea combinat cu alte plante cum ar fi valeriana pentru un efect mai puternic. Ceaiul de floarea pasiunii trebuie evitat de femeile însărcinate.

Ceaiul de mușețel, sedativ ușor

Dacă există un ceai care a devenit sinonim cu relaxarea, acesta este ceaiul de mușețel. În mod tradițional, mușețelul a fost folosit pentru inflamații, febra fânului, răni, probleme menstruale și insomnie. Având în vedere popularitatea sa, este, de asemenea, una dintre cele mai cercetate ceaiuri din plante. Un studiu taiwanez privind eficacitatea ceaiului de mușețel pe femeile postpartum a arătat rezultate pozitive. Într-un alt studiu iranian, participanții în vârstă care au primit capsule de mușețel au raportat îmbunătățirea somnului.

Vezi și: Mirul, putere vindecătoare. Ajută la afecțiunile tenului, dureri și ucide bacteriile dăunătoare

Ceai de lavandă

Aroma plăcută a lavandei îl face să fie un ceai foarte apreciat. Acest ceai izbitor de violet-roz ca și culoare are gustul dulce de flori. Dar, având în vedere că aparține familiei de mentă, există, de asemenea, un gust ușor dulce de mentă. Ceaiul este făcut din flori uscate. 

Interdicţii

- Nu luați ceaiuri din plante cu barbiturice, alcool, sedative sau alte medicamente pentru somn.

- Nu luați sedative fără o recomandare a medicului, dacă sunteți gravidă.

- Nu luați sedative dacă suferiți de depresie.

- Nu conduceți vehicule și nu utilizați utilaje grele după ce ați luat sedative pe bază de plante.

- Feriți-vă de dezvoltarea unei dependențe din cauza utilizării zilnice sau frecvente.

- Dacă luați medicamente pentru o tulburare de somn, nu vă opriți brusc. Discutați cu medicul dumneavoastră sau un furnizor de asistență medicală despre trecerea la ceaiuri din plante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel