Ceaiul verde și ghimbirul fac un duo cald, răcoritor, plin de antioxidanți. Ceaiul verde conține polifenoli precum flavonoide și catehine.
Studiile asupra cancerului de sân, prostată și colorectal au descoperit că cei care beau ceai verde pot avea un risc mai mic de apariție a acestor tipuri de cancer.
Ceaiul verde poate reduce riscul bolilor cardiovasculare. Ghimbirul este la fel de medicinal. Principala componentă bioactivă a ghimbirului este gingerolul, care are efecte antioxidante și antiinflamatoare. S-a demonstrat că acest condiment previne greața, precum și bolile de dimineață în timpul sarcinii.
Prin utilizarea unei combinații de cidru de mere și apă, acest lucru împiedică băutura să devină prea dulce și să conțină carbohidrați.
Dacă aveți nevoie de calorii suplimentare, puteți folosi tot cidrul și fără apă.
Ingrediente
1 cană de apă
1 plic de ceai verde
1 cană de cidru de mere
1 lingura felii proaspete de ghimbir curățate
Pregătirea
Într-o oală mică pe aragaz, încălziți apa cu plicul de ceai verde și cidru de mere. Adăugați feliile de ghimbir.
Fierbeti amestecul timp de 5 minute la foc mediu sau mic.
Se toarnă într-o cană și se servește, păstrând feliile de ghimbir în lichid pentru garnitură.
Alte opțiuni:
În loc să adăugați felii de ghimbir, radeți ghimbirul și adăugați-l la lichidul care fierbe. Adăugați o linguriță de miere la acest ceai delicios dacă doriți un plus de dulceață.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.