Bolnavii care au suferit un AVC și au băut zilnic cel puțin șapte căni de ceai verde și-au redus riscul de mortalitate din toate cauzele cu aproximativ 62%, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Osaka, Japonia.
Oamenii de știință susțin că oamenii care au suferit un infarct și au băut o ceașcă de cafea pe zi și-au redus riscul general de deces cu aproximativ 22% în comparație cu cei care nu au băut în mod regulat cafea. Persoanele fără antecedente de accident vascular cerebral sau infarct miocardic care au consumat una sau mai multe cești de cafea pe săptămână au avut un risc cu 14% mai mic de mortalitate din toate cauzele comparativ cu persoanele care nu au băut.
Aceste concluzii au fost emise după ce au fost analizate datele a peste 46.000 de participanți, cu vârste între 40 și 49 de ani, cu sau fără antecedente de AVC și infarct miocardic.
”O distincție importantă de făcut este că, în cultura japoneză, ceaiul verde este în general preparat cu apă și fără zahăr. În plus, cafeaua este preparată cu apă și ocazional lapte și zahăr. (...) Cel mai sănătos mod de a prepara aceste băuturi este fără o cantitate inutilă de zaharuri adăugate”, spune Hiroyasu Iso, medic și profesor de Sănătate publică la Universitatea Osaka și autorul studiului, arată un comunicat al Asociației Americane a Inimii.
Echipa de cercetare precizează că studiul este observațional și că se impun cercetări suplimentare pentru a înțelege detaliile diferitelor efecte ale ceaiului verde și cafelei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.