Ceai de păpădie, ideal pentru retenția de apă și infecțiile urinare

Această plantă medicinală poate fi utilizată și pentru ameliorarea disconfortului abdominal, cum ar fi senzația de balonare.

Păpădia este o plantă erbacee care aparține familiei Asteraceae, folosită din cele mai vechi timpuri ca plantă medicinală, datorită proprietăților benefice pentru organism. Este recunoscută pentru tratarea diferitelor boli, cum ar fi gastro - intestinale. 

În prezent, păpădia este folosită la producerea de compuși farmaceutici și în infuzii și chiar salate. "Atât vârful înflorit, cât și rădăcina de păpădie sunt benefice.", explică Cesar Valera Arnanz, membru al Colegiului Farmaciștilor din Madrid, care dezvăluie faptul că păpădia poate fi folosită ca diuretic și ca "tratament adjuvant în tulburările urinare ușoare".

Care sunt beneficiile păpădiei pentru sănătate?

Utilizarea rădăcinii și a frunzelor de păpădie în tratarea infecțiilor urinare este aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), precum și pentru ameliorarea „tulburărilor digestive ușoare”, cum ar fi digestie grea, senzație de balonare sau flatulență.

În ceea ce privește consumul său, păpădia poate fi ingerată sub formă de preparate farmaceutice, cum ar fi capsule sau extract uscat, precum și ca picături sau ceai. Fără îndoială, este un remediu natural ideal pentru retenția de apă, sporind producția de urină și ajutând la curățarea rinichilor și a tractului urinar. 

Citește și Ceaiul de banană, cel mai bun somnifer natural: cum îl prepari

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel