Ce trebuie să știi despre injecțiile cu botox. Prof. dr. Ioan Lascăr: Permit paralizia mușchilor superficiali

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
botox - FOTO: Freepik@volody10
botox - FOTO: Freepik@volody10

În căutarea veșniciei tinereții și a frumuseții perfecte, mulți se bazează pe procedurile estetice pentru a-și sculpta aspectul. Iată ce trebuie să știi despre injecțiile cu botox.

În căutarea idealului de frumusețe, mulți își îndreaptă atenția către procedurile estetice, în speranța de a-și îmbunătăți aspectul și de a-și menține tineretea. Cu toate acestea, în urma utilizării excesive sau necorespunzătoare a unor tratamente precum toxina botulinică, rezultatul poate fi unul nefericit: înghețarea fizionomiei.

Această practică, menită să reducă ridurile și să ofere un aspect mai tânăr, poate duce la o pierdere a expresivității feței, transformând-o într-o masă inexpressivă și aproape statuară. Așa cum avertizează specialiștii din chirurgia plastică, căutarea disperată a frumuseții poate avea consecințe neașteptate, subliniind necesitatea unei abordări prudente și a unei comunicări deschise între pacient și medic înainte de a recurge la orice procedură estetică.

Vezi și: Formula magică pentru un somn odihnitor. Dr. Anca Hâncu: Trebuie să ne oprim

Riscurile administrării incorecte sau a supradozajului

Injecții cu botox - FOTO: Freepik

Prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care sunt riscurile unei practici care poate transforma expresia într-o masă inexpresivă, și anume înghețarea fizionomiei.

"Este o fizionomie înghețată, nu mai este expresivă. Toxina botulinică paralizează mușchiul, iar felul în care este dozată pentru procedurile estetice permite paralizia mușchilor superficiali, pieloși, mușchii care sunt la baza tegumentului și care generează mimica. Aceștia ne fac să transmitem mimica în anumite sentimente.

Atunci când am înghețat fizionomia nu este tocmai plăcut ca o anumită persoană să aibă aceeași figură statuară. Această înghețare apare ca urmare a unei administrări nepotrivite, nefericite",  a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Vezi și: Cum să arăți mai tânără. Prof. dr. Ioan Lascăr: Dăm înapoi cu niște ani, chiar un deceniu sau doi. Estompăm ridurile

În loc să ofere un aspect împrospătat și rejuvenat, rezultatele unei administrări inadecvate a toxinei botulinice pot fi dezamăgitoare și chiar traumatizante pentru pacienți.

Pentru a evita aceste situații nefericite, experții în chirurgie plastică recomandă consultarea atentă a unui specialist calificat și experimentat înainte de a recurge la orice procedură estetică. O evaluare adecvată a feței și a nevoilor individuale ale pacientului este crucială pentru obținerea unui rezultat satisfăcător și, mai presus de toate, natural.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel