Ce se întâmplă dacă nu mănânci o zi: beneficii și riscuri

Angela Sabău |
Data publicării:
Post
Post

O zi întreagă în care să nu mănânci poate avea efecte benefice pentru sănătate, dar și riscuri. Iată care sunt acestea.

Pe lângă pierderea în greutate, postul intermitent poate avea un efect pozitiv asupra metabolismului, poate stimula sănătatea cardiovasculară și multe altele. Este sigur să utilizați această abordare o dată sau de două ori pe săptămână pentru a obține rezultatele dorite. Totuși, poate provoca reacții adverse severe sau complicații la persoanele cu anumite condiții de sănătate.

Ar trebui să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a începe un astfle de post.

Ce se întâmplă cu corpul tău în acest timp

În primele opt ore, corpul va continua să digere ultimul aport de alimente. Corpul va folosi glucoza stocată ca energie și va continua să funcționeze ca și cum ai mânca din nou în curând.

După opt ore fără să mănânci, corpul tău va începe să folosească grăsimile stocate pentru energie și va continua să folosească grăsimea stocată pentru a crea energie pe tot parcursul restului postului de 24 de ore.

Posturile care durează mai mult de 24 de ore pot determina corpul să înceapă să transforme proteinele stocate, în energie.

Există avantaje acestei abordări?

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin modul în care postul intermitent vă poate afecta corpul. Cercetările timpurii sugerează însă câteva beneficii.

Poate ajuta la scăderea în greutate

Postind una sau două zile pe săptămână, poate fi o modalitate de a consuma mai puține calorii în timp. Este posibil să găsiți acest lucru mai ușor de făcut decât să reduceți un anumit număr de calorii în fiecare zi. De restricția de energie dintr-un post de 24 de ore poate, de asemenea, să beneficieze metabolismul, ajutând la pierderea în greutate.

Vă poate ajuta să vă gestionați nivelul de colesterol și zahăr

Postul regulat intermitent poate ajuta la îmbunătățirea modului în care corpul descompune colesterolul și zahărul. Aceste modificări ale metabolismului vă pot ajuta să reduceți riscul de a dezvolta afecțiuni precum diabetul și bolile cardiovasculare.

Vă poate ajuta să reduceți riscul de boală coronariană

Un post regulat de 24 de ore poate ajuta la reducerea nivelurilor de N-oxid de trimetilamină pe termen lung. Nivelurile ridicate ale acestui compus sunt legate de boala coronariană, deci acest lucru vă poate ajuta să reduceți riscul.

Alte beneficii

Postul intermitent poate ajuta, de asemenea:

reduce inflamația

reduce riscul apariției anumitor tipuri de cancer

reduce riscul apariției unor afecțiuni neurologice precum Alzheimer și boala Parkinson

Există efecte secundare sau riscuri în a face acest lucru?

Postul frecvent timp de 24 de ore poate duce la efecte secundare și poate crește riscul apariției anumitor complicații.

Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a merge rapid pentru a vă reduce riscul de consecințe neprevăzute asupra sănătății. Acest lucru este deosebit de important dacă aveți condiții de sănătate care stau la baza.

Cine nu ar trebui să postească

Persoanele care au aceste afecțiuni sau condiții de sănătate nu ar terbui să postească:

o tulburare alimentară

diabet de tip 1

sarcină sau alăptare

persoane sub 18 ani

se recuperează după operație

Postul de mai mult de două ori pe săptămână vă poate crește riscul de aritmii cardiace și hipoglicemie.

Rețineți că sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua pe deplin beneficiile și riscurile potențiale ale postului intermitent. Exercitarea regulată și consumul unei diete echilibrate sunt metode dovedite pentru a trăi un stil de viață mai sănătos și a vă menține greutatea.

Este important să beți multă apă - mai mult decât cele opt pahare obișnuite - în timpul unui post de 24 de ore.

Nu veți ingera apă din alimente în acest timp, iar corpul dumneavoastră are nevoie de apă pentru a funcționa. Apa vă ajută sistemul digestiv al corpului, vă reglează temperatura corpului, vă ajută articulațiile și țesuturile și vă poate menține energic, potrivit healthline.com.

Fiți precaut când încerci această abordare. Discutați cu medicul dumneavoastră despre sănătatea dumneavoastră înainte de a încerca acest tip de post. Medicul dumneavoastră vă poate vorbi despre beneficiile și riscurile dvs. Individuale și vă poate sfătui cum să efectuați acest tip de post într-un mod sănătos și sigur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel