Fructele oleaginoase sunt acele fructe comestibile care ne plac la nebunie. În această categorie de fructe oleaginoase sunt incluse alunele, castanele, nucile, fisticul și migdalele. Toate acestea sunt consumate pe scară largă ca aperitiv sau ca ingrediente în diferite rețete.
Beneficiile migdalelor
Migdalele sunt fructe uscate și, ca atare, furnizează diferiți nutrienți și beneficii organismului. Sunt o gustare perfectă între mese, pentru a potoli foamea.
Contribuția nutritivă a migdalelor este infinită: proteine, acizi grași mononesaturați, acizi grași nesaturați, fibre, calciu, fosfor, magneziu, fier, zinc, potasiu, vitamina E , riboflavină, tiamină, niacină și folați se numără printre compoziția sa, conform Federației Spaniole de Nutriție (FEN).
Pe de altă parte, migdalele dulci sunt bogate în grăsimi monoinsaturate, pe lângă faptul că sunt o sursă de proteine vegetale și, într-o măsură mai mică, oferă carbohidrați.
Deoarece conținutul de fibre al migdalelor este mai mare decât cel al altor nuci, aceste fructe uscate sunt indicate pentru tratarea problemelor de constipație.
De asemenea, trebuie remarcată bogăția de minerale, cum ar fi calciu, fier, zinc, potasiu, magneziu și fosfor. De fapt, o porție de 25 de grame de migdale decojite oferă 18% din aporturile zilnice recomandate de fosfor.
În ceea ce privește vitaminele, migdalele sunt o sursă bună de vitamina E, riboflavină, tiamină, niacină și folati. O porție de 25 g de migdale decojite oferă 42% din aporturile zilnice recomandate de vitamina E, conform FEN.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.