Ce se întâmplă dacă mănânci COLIVĂ. BOLILE pe care le previne arpacașul

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Ce se întâmplă dacă mănânci COLIVĂ
Ce se întâmplă dacă mănânci COLIVĂ

Arpacașul din care se prepară coliva are o mulțime de beneficii pentru sănătatea noastră și previne mai multe boli.

Coliva este un preparat făcut din arpacaş, o cereală obţinută prin decorticarea grâului și este un preparat pe care-l întâlnim cel mai des la înmormântări.

Cu toate acestea, în cazul multor persoane, apare des pofta de colivă, un lucru care nu este deloc rău, mai ales că aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate. 

Arpacaşul este considerat regele cerealelor și se obţine prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei. Datorită conţinutului bogat de substanţe nutritive, combate avitaminoza, anemia, constipaţia şi bolile de inimă.

Arpacaşul este un produs alimentar folosit pentru prepararea colivei, dar şi a altor preparate. Fiind bogată în substanţe, nutritive, fibre, proteine, magneziu, fier, dar şi proprietăţi terapeutice, coliva este considerată unul dintre cele mai sănătoase preparate dulci.

Cum să scapi de ANEMIE. Bilic, marele SECRET: Are impact pozitiv! Diferența MAJORĂ între pulpele și pieptul de pui

Ce se întâmplă dacă mănânci colivă. Beneficiile arpacașului pentru sănătate

 

Arpacaşul este o sursă bogată de fibre alimentare și acţionează ca o sursă de combustibil pentru bacteriile benefice din intestin. 

1. Reduce simptomele artritei

2. Ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar

3. Reduce şansele de răceală şi gripă

4. Ajută la îmbunătăţirea volumului de sânge, previne anemia şi oboseala, datorită conţinutului bogat în fier 

5. Formează hemoglobină şi globule roşii, datorită conţinutului bogat de cupru

6. Reduce orice durere legată de umflarea şi inflamaţia articulaţiilor

7. Ajută la reglarea tranzitului intestinal, calmează mucoasa inflamată a colonului

8. Combate durerile musculare

9. Combate constipația

10. Previne și combate afecțiunile inimii

O cercetare ştiintifică a stabilit ca fiecare creştere cu 10 g a aportului total de fibre dietetice pe zi a produs o reducere de 14% a riscului de boli şi complicatii coronariene, şi o scadere de 27% a riscului de deces din această cauză

11. Poate preveni apariţia cancerului datorită lignanilor, un tip de fitonutrienţi

12. Menține sănătatea generală a organismului, datorită conținutului bogat de mangan.

Ce fac în caz de AVC, accident vascular cerebral. Ține minte formula FAST și POZIȚIA în care trebuie stat

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel