Ce se întâmplă când pornești încălzirea în locuință. Pornirea încălzirii poate duce la șapte probleme de sănătate, avertizează medicii. Pe măsură ce vremea mai rece se instalează în Regatul Unit, medicul de familie Dr. Neel Patel atrage atenția asupra problemelor de sănătate care pot apărea atunci când porniți încălzirea centrală. Dr. Neel Patel, medic la LloydsPharmacy Online Doctor, a avertizat că pornirea încălzirii centrale ar putea declanșa mai multe afecțiuni, de la astm la migrene.
Ce se întâmplă când pornești încălzirea în locuință - de la tuse și infecții
”Încălzirea centrală poate face ca aerul din interiorul locuințelor noastre să devină foarte uscat. Acest lucru poate declanșa afecțiuni pulmonare precum astmul. S-ar putea să observați că aerul uscat provoacă tuse și dificultăți în respirație”, a spus Dr. Patel, potrivit Express.
Atmosfera uscată creată de încălzirea centrală vă poate expune, de asemenea, riscului unei infecții sinusale. Lipsa de umiditate din aer poate agrava uscăciunea din nas, ceea ce poate duce la formarea de coji care, atunci când se crăpă, se transformă în sângerări nazale.
Pornirea încălzirii ar putea chiar să agraveze alergiile pe care le aveți.
”Pe măsură ce radiatoarele încălzesc aerul dintr-o cameră, se produce un proces numit convecție. Acest lucru face ca praful să circule în jurul camerei, ceea ce poate declanșa alergii”, a explicat dr. Patel.
Ce se întâmplă când pornești încălzirea în locuință - alergii
Încălzirea centrală ar putea, de asemenea, contribui la deshidratare dacă nu beți suficiente lichide pe parcursul zilei. Deshidratarea poate duce apoi la dureri de cap și, pentru cei predispusi la ele, migrene.
”Dacă aveți eczemă sau piele uscată și sensibilă, s-ar putea să observați că aceasta se agravează iarna. Motivul pentru acest lucru este că încălzirea centrală usucă aerul și reduce umiditatea, ceea ce poate declanșa eczema și iritațiile cutanate”, a mai subliniat dr. Patel.
Aerul uscat ar putea, de asemenea, să ducă la evaporarea prea rapidă a lacrimilor din ochi, rezultând ochi uscați, gălbui și mâncărime.
Ce se întâmplă când pornești încălzirea în locuință
Medicul avertizează că sunt șapte afecțiuni de sănătate asociate cu pornirea încălzirii. Este vorba despre:
- Astm
- Infecții ale sinusurilor
- Alergii
- Dureri de cap și migrene
- Afecțiuni ale pielii
- Mâncărimi ale ochilor
- Sângerări nazale
”Dacă știți că suferiți de una dintre aceste afecțiuni iarna, asigurați-vă că aveți medicamentele necesare pentru a vă ameliora simptomele. Fie că este vorba de pastile pentru migrene, medicamente antialergice sau un inhalator pentru astm, pregătiți-vă pentru vremea rece prin aprovizionarea acum”, a mai subliniat dr. Patel.
Sfaturile de top includ consumul abundent de apă, hidratarea pielii uscate cu cremă și reducerea ușoară a temperaturii la 21°C în camera de zi.
Vezi și: Noi progrese în implementarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului
Care este temperatura optimă
Temperatura optimă recomandată în locuință pe timpul sezonului rece poate varia în funcție de preferințele individuale, dar există niște recomandări generale.
În general, temperatura recomandată pentru confort termic în locuință pe timpul sezonului rece este de aproximativ 20-22 grade Celsius. Aceasta oferă o atmosferă plăcută și acolo unde este nevoie de încălzire moderată.
Cu toate acestea, puteți ajusta temperatura în funcție de preferințele personale. Unele persoane preferă temperaturi mai ridicate, în timp ce altele preferă temperaturi mai scăzute. Este important să găsiți un echilibru care vă facă să vă simțiți confortabil.
În final, temperatura optimă în locuință pe timpul sezonului rece poate varia în funcție de preferințe personale, dar trebuie să fie suficient de confortabilă pentru a vă simți bine în propria casă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.