Ce se ascunde, de fapt, în spatele mâncatului și ronțăitului. Alungulesei: Scăpăm asta din vedere, o acoperim! Emoțiile noastre stau în stomac. Cu cât simt emoții, cu atât mă duc către mâncare

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Ce se ascunde, de fapt, in spatele mancatului si rontaitului - Foto: Freepick
Ce se ascunde, de fapt, in spatele mancatului si rontaitului - Foto: Freepick

Ce se ascunde în spatele mâncatului și ronțăitului. Medicul nutriționist Anca Alungulesei ne-a explicat ce scăpăm din vedere sau ce nu vrem să observăm, de fapt.

Începerea unui stil de viață sănătos poate implica multe lucruri, mai ales după o perioadă în care ai ignorat complet acest regim. Un stil de viață sănătos implică un consum de alimente nutritive, implicarea într-o activitate fizică regulată, dar și acordarea de prioritate sănătății mentale.

"Stilul de viață implică un stil alimentar, un stil de igienă mentală și emoțională, pentru că noi nu suntem educați în această direcție și implică capacitatea mea de a ieși din acest pilot automat în care toată planeta a intrat, nivelul de cortizol și adrenalina tropăie în organism în orice moment. Nu avem momente de relaxare, pentru că din păcate nu mai știm să ne relaxăm.

Ori atunci când ne relaxăm, de cele mai multe ori mâncăm sau ronțâim ceva", a declarat Anca Alungulesei, Terapeut în Nutriție, Nutriționist, în exclusivitate pentru DC Medical și DC News, în cadrul campaniei ''Cum reducem riscurile din viața de zi cu zi’’.

Un element important pe care-l scăpăm cu toții din vedere

Alimentele care MĂTURĂ și curăță tubul digestiv. Țincu: S-a demonstrat că ASTA e cauza cancerului de colon, de stomac

Ciocolata, nocivă pentru rinichi. Manu: Ai voie să mănânci o bucățică de ciocolată, cu o condiție. În anii ‘90 oamenii își pierdeau rinichiul, erau operați de două-trei ori pe aceleași rinichi

 

"Există un element foarte important pe care îl scăpăm din vedere sau pe care poate nu îl luăm în vedere. Faptul că stomacul, adică locul în care ajunge mâncarea este și locul emoțiilor noastre.

Majoritatea emoțiilor noastre sunt localizate în stomac și ori de câte ori eu simt nevoia să supra-alimentez, din lipsă de nutrienți esențial, mai e o nevoie acolo.

Cu cât eu simt emoții de o intensitate mai grea, cu atât mă voi duce către mâncare, pentru că e nu știu cum să gestionez acea lipsă emoțională.

Și trăim în această epocă modernă la un buton distanță.

Depresia este un aspect foarte important care impactează majoritate a populației globului.

Anxietatea la fel.

Și iată cum mâncarea devine un instrument pentru acoperi depresia și anxietatea.

Pe moment ajută, pentru că persoana se simte mai bine, dar acesta este doar un instrument pe care l-a găsit în timp să se regleze pe moment, dar evident că în timp la să urme", a conchis medicul nutriționist.

Anxietatea este o emoție comună și naturală, dar poate provoca și simptome fizice, cum ar fi tremuratul și transpirația. Tulburările de anxietate pot afecta viața de zi cu zi, dar se pot ameliora adesea cu ajutorul tratamentului.

Tulburările de anxietate formează o categorie de diagnostice de sănătate mintală care duc la nervozitate excesivă, teamă, aprehensiune și îngrijorare.

Există mai multe tulburări de anxietate diferite, care se pot prezenta cu simptome diferite. Simptomele tipice ale sentimentelor de anxietate includ:

- neliniște

- sentimente incontrolabile de îngrijorare

- iritabilitate crescută

- dificultăți de concentrare

- dificultăți de somn.

Pe de altă parte, depresia este un sentiment cronic de goliciune, tristețe sau incapacitatea de a simți plăcere, care pare să apară fără un motiv clar. Este distinctă de durere și de alte emoții.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), depresia este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial.

Depresia poate submina relațiile unei persoane, poate face foarte dificilă munca și menținerea unei stări de sănătate bune și, în cazuri grave, poate duce la sinucidere.

Depresia poate provoca o serie de simptome psihologice și fizice, inclusiv:

- dispoziție depresivă persistentă

- pierderea interesului sau a plăcerii pentru hobby-uri și activități

- modificări ale apetitului și ale greutății corporale

- mișcări neobișnuit de lente sau agitate

- scăderea energiei sau oboseala

- dificultăți în a dormi sau somn prea mult

- sentimente excesive de vinovăție sau de inutilitate

- dificultăți de concentrare sau de luare a deciziilor

- gânduri de moarte sau sinucidere sau tentative de sinucidere

Potrivit Medical News Today, dacă o persoană experimentează cinci sau mai multe dintre aceste simptome în aceeași perioadă de 2 săptămâni, un medic îi poate pune diagnosticul de depresie.

Depresia poate provoca și alte simptome, inclusiv iritabilitate, neliniște, dureri cronice, dureri de cap și probleme digestive.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel