Vezi și:
Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare
Vânătăi și vase de sânge sparte pe piele. Ce se întâmplă în corpul tău. Semnul dat de aceste vânătăi
Dacă te pregătești pentru prima dată pentru o astfel de ecografie, este important să știi câteva lucruri esențiale care te pot ajuta să ai o experiență cât mai bună în cabinetul medicului.
Cine nu își dorește condimente proaspete și aromate la îndemână? Însă, udarea condimentelor este o problem frecventă care poate duce la formarea de cocoloașe și chiar la pierderea aromelor.
Iată care sunt cele mai bune metode pentru a preveni udarea condimentelor și să le menții într-o stare perfectă pentru gătit.
De ce se udă condimentele?
Condimentele se pot uda din mai multe motive:
- umiditatea din aer - fluctuațiile de umiditate din bucătărie pot afecta condimentele, mai ales dacă borcanele nu sunt bine închise. În zonele cu umiditate ridicată, condimentele pot absorbi umezeala din aer, ducând la formarea cocoloașelor.
- contactul cu apa, atunci când folosești o lingură umedă sau dacă borcanele sunt depozitate aproape de surse de apă, condimentele pot absorbi umezeala.
- condiții de depozitare necorespunzătoare, dacă borcanele nu sunt ferite de căldură sau lumină, acest lucru poate accelera procesul de degradare. Expunerea la soare și căldură poate afecta calitatea condimentelor, făcându-le mai puțin aromate și mai susceptibile la umezeală.
Ce poți face pentru a preveni umezirea condimentelor
Iată câteva sugestii:
- silica gel
- sare grosieră
- orez
- zahăr de cocos
1. Folosește silica gel
Acele pachetele mici pe care le găsim de multe ori în cutiile de încălțăminte sau cele de haine pot absorbi umiditatea din borcane. Adaugă un plic de silica gen în fiecare recipient de condimente pentru a menține un mediu uscat
2. Adaugă sare sau orez
Aceste ingrediente naturale pot absorbi umezeala. Un praf de sare sau o lingură de orez în borcan poate ajuta la menținerea condimentelor uscate.
3. Utilizează borcane etanșe
Alege borcane cu capac etanș pentru a preveni pătrunderea umidității. Este esențial să te asiguri că borcanele sunt curate și uscate înainte de a le umple.
4. Depozitează borcanele de condimente în locuri răcoroase și întunecate
Condimentele sunt sensibile la căldură și lumină. Asigură-te că le depozitezi în dulapuri sau sertare ferite de soare
5. Evită contactul cu umezeala și folosește întotdeauna ustensile uscate și curate atunci când iei condimente din borcane. Evită să introduci linguri umede în borcane.
6. Zahărul de cocos nu doar că absoarbe umezeala, dar adaugă și un strop de dulceață condimentelor.
7. Bicarbonatul de sodiu poate fi un aliat de nădejde, absorbind umiditatea și prevenind formarea mucegaiului.
Pentru a întreține corect condimentele, se recomandă să le verifici din când în când pentru a te asigura că nu s-au format cocoloașe sau nu există semne de umezeală.
Mai mult, se recomandă să consumi primele condimente pe care le-ai cumpărat, pentru a preveni expirarea acestora. Condimentele au o durată de valabilitate, iar utilizarea lor înainte de expirare îți garantează aroma maximă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.