Foarte interesant și o veste bună în același timp este faptul că dieta de vară nu te obligă să restricționezi consumul anumitor categorii de alimente, din contră, te învață cum să le concentrezi astfel încât să fie sănătoase și sigure pentru silueta ta.
Nutriționistul Wasim Nazer, în acord cu părerile general valabile pe acest subiect, susține consumul de alimente potrivite sezonului în care ne aflăm. Ce vrea să spună specialistul este că atunci când ne alcătuim dieta, coșul de cumpărături sau meniurile zilei, trebuie să ne inspirăm din oferta naturală pe care o avem, oferta de produse specifice sezonului în care suntem, pentru că doar așa intrăm în acord perfect cu bioritmul organismului nostru.
De exemplu, în sezonul cald, legumele proaspete sunt regine, în timp ce în sezonul rece, produsele pe bază de proteină animală și conservele (murături, zacuscă, compoturi) fac legea. În plus, specialistul în nutriție atrage atenția când vine vorba despre consumul de fructe. Aici trebuie să avem măsură pentru că oricât am crede noi că sunt lipsite de calorii și ”păcate”, fructele îngrașă extraordinar de mult.
Dieta de vară: Nutriționistul Wasim Nazer te învață ce să mănânci ca să slăbești rapid 5 kilograme
”Este foarte important ca la o dietă de vară, cei care vor să slăbească, să nu consume foarte multe fructe. Fructele conțin foarte mult zahăr, așadar nu-s nici pe departe light, așa cum le consideră majoritatea populației. Au zahăr, au calorii. Oamenii au tendința să consume un pepene, cireșe, un kilogram sau două, și sunt convinși că nu se vor îngrășa. Din contră, vor câștiga multe kilograme, astfel”, explică nutriționistul Wasim Nazer, potrivit Spectacola.
Fructe și legume de sezon, porții la jumătate
Specialistul este generos, însă, la capitolul recomandări și explică în continuare ce înseamnă un regim sănătos în dieta de vară.
”În dieta de vară, eu le recomand pacienților mei să consume ceea ce găsesc la piață. Roșii, castraveți, ardei, brânzeturi. Atenția la brânzeturi, acestea trebuie să fie făcute din lapte. Spun acest lucru și atrag atenția pentru că acum au apărut foarte multe brânzeturi care sunt făcute din margarină. Nu au nicio legătură cu produsele recomandate, din contră, eu le interzic cu desăvârșire.
De asemenea, foarte sănătoase și potrivite, în dieta de vară, sunt salatele. În acest caz, putem consuma cât mai multe salate, o salată de roșii, dar putem să facem și salată de ton, salată cu piept de pui, ouă, brânză, orice. În plus, nu uităm de supe. Acele supe reci, de legume, pe care oricine le apreciază, mai ales vara. Sunt foarte recomandate seara, pentru că au și un număr redus de calorii”, conchide nutriționistul.
În plus, ca și secret, pentru ca eficiența regimului de slăbit să atingă acele cote maxime la care visăm cu toții, sfatul specialiștilor la unison sună așa: ”Vrei să slăbești? Înjumătățește-ți porția!”.
7 motive pentru a consuma mai mult ananas. Poate fi mâncat la orice masă, de dimineață până seara
Acest fruct tropical este potrivit oricărei mese sau fel de mâncare, chiar și în pizza ori sandwish. De altfel, acesta poate fi consumat proaspăt sau conservat, având numeroase beneficii asupra organismului, fapt care ar trebui să ne determine să îl avem în permanență în dietă.
Potrivit EatThis, ananasul este sărac în grăsimi, bogat în vitamine și minerale și are un conținut ridicat de fibre, apă și antioxidanți. Mai mult, zahărul din acest fruct nu este dăunător.
”Deoarece fructele conțin carbohidrați și zaharuri naturale, mulți oameni sunt îngrijorați de consumul prea multor fructe”, spune Sarah Rueven, fondatoarea Rooted Wellness, citată de sursa menționată. ”Dar este greu să mănânci prea multe fructe dacă le consumi în forma lor integrală, iar includerea ananasului în dieta ta este o modalitate excelentă de a stimula sănătatea generală”. Mai mult, consumul de ananas este benefic și pentru reducerea grăsimii abdominale.
Ananasul poate fi consumat la toate mesele, astfel:
Micul dejun: Amestecați ananasul proaspăt sau congelat în smoothie-uri, coaceți-l în brioșe sănătoase cu morcovi sau pur și simplu serviți o porție de o cană alături de cerealele obișnuite de la micul dejun.
Prânz: Adăugați ananasul tăiat în felii subțiri la un sandwish cu pui la grătar, puneți file de porc cu salsa de ananas sau pregătiți un burger vegetarian BBQ cu ananas.
Cină: Sărați ananasul tăiat cubulețe cu orez prăjit de casă, includeți bucăți de ananas în rețeta dvs. preferată de kebab shish, sau frigeți-l și adăugați-l la tacos de pește. Citește mai mult AICI.
Vezi și: Cele mai bune legume care ajută la scăderea colesterolului. Fibrele fac diferența
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.