Cercetători de la Institutul Leibniz pentru Biologia Sistemelor Alimentare de la Universitatea Tehnică din München și Institutul de Chimie Fiziologică de la Universitatea din Viena susțin, într-un studiu că receptorul amar este implicat în efectul antiinflamator de resveratrolului, un compus din strugurii roșii.
Echipa condusă de Veronika Somoza a dovedit implicarea acelui receptor într-un experiment cu o linie de celule umane derivată dintr-o biopsie a gingiei. Celulele acestei linii celulare sunt un sistem de testare adecvat pentru investigarea interacțiunilor dintre substanțele amare, receptorii amari și eliberarea markerilor inflamatori.
În studiul actual, resveratrolul a redus cantitatea de marker inflamator eliberat cu aproximativ 80%. Administrarea suplimentară a substanței de mascare amară homoeriodictiol a redus acest efect antiinflamator cu aproximativ 17%. "Acest lucru este remarcabil deoarece homoeriodictiolul este o substanță naturală care s-a dovedit a reduce amărăciunea ingredientelor alimentare mediate prin intermediul anumitor receptori amari. Acești receptori includ receptorul amar TAS2R50, care este exprimat și de celulele sistemului nostru de testare", explică Veronika Somoza, director adjunct al Institutului de Chimie Fiziologică din Viena și director al Institutului Leibniz din Freising, într-un comunicat al Institutului citat.
Studiul științific, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.