Ce rol are, de fapt, materialul alb din caserolele de carne. La ce folosește în afară de absorbi umezeala

Monika Baciu |
Data publicării:
carne - FOTO: Freepik
carne - FOTO: Freepik

Ce rol are, de fapt, materialul alb din caserolele de carne. La ce folosește în afară de absorbi umezeala.

Dacă consumi carne, este foarte posibil să fi întâlnit la un moment dat un material absorbant în interiorul caserolei. Mulți oameni nici măcar nu se gândesc prea mult la acest detaliu și, în mod frecvent, îl aruncă fără a-i înțelege cu adevărat rolul. Acest obiect mic și adesea ignorat are, însă, un scop foarte important în păstrarea siguranței alimentare.

Mai mult decât un simplu absorbant de lichide

Desigur, primul lucru care îți vine în minte când vezi acest material este că absoarbe excesul de lichid, evitând ca acesta să se scurgă sau să se verse peste carne. Cu toate acestea, această bucată albă de material are un rol mult mai important: acela de a preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. La fel cum orice bucătar amator știe, manipularea cărnii crude necesită precauții speciale, întrucât aceasta poate conține bacterii periculoase pentru sănătate, potrivit Mirror.

Prevenirea dezvoltării bacteriilor

Potrivit unui articol publicat în Ranker, materialul absorbant are rolul de a împiedica carnea să stea în lichid, ceea ce ar putea crea un mediu propice pentru creșterea bacteriilor. De asemenea, acest material absoarbe orice suc care ar putea ajunge să se împrăștie în frigider sau pe rafturile magazinelor, reducând astfel riscul de contaminare.

Ce rol are, de fapt, materialul alb din caserolele de carne. La ce folosește în afară de absorbi umezeala - FOTO: Freepik@bublikhaus

Regulamente stricte pentru siguranța alimentară

În Statele Unite, aceste materiale sunt reglementate sever de către Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA). Fiecare material absorbant trebuie să fie aprobat individual înainte de a ajunge pe piață, asigurându-se că este sigur pentru contactul cu produsele din carne.

Materialele din care sunt fabricate

De obicei, aceste materiale sunt realizate din gel de silice sau celuloză, care sunt apoi acoperite cu un înveliș de plastic perforat, non-toxic. Deși pot părea fragile, aceste materiale pot absorbi o cantitate semnificativă de lichid. Conform unui raport, unele materiale pot reține până la 40 de grame de lichid, oferind o protecție suplimentară împotriva contaminării.

Deși materialul absorbant poate părea un detaliu minor în ambalajul cărnii, acesta joacă un rol esențial în menținerea siguranței alimentelor. Prin prevenirea contaminării cu bacterii și menținerea cărnii într-un mediu curat, acesta contribuie la protejarea sănătății consumatorilor. Așadar, data viitoare când găsești unul în ambalaj, vei ști că nu este doar un simplu absorbant de lichide, ci o măsură importantă de siguranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel