Ce neajunsuri au fost descoperite odată cu pandemia de COVID. Ce se poate schimba. Ardelean: Perioada a fost dificilă. Adaptarea la cerințele de transport și izolare, greu de îndeplinit

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
ce neajunsuri au fost descoperite odata cu pandemia de covid - FOTO: ArtPhoto_Studio
ce neajunsuri au fost descoperite odata cu pandemia de covid - FOTO: ArtPhoto_Studio

Ce neajunsuri au fost descoperite odată cu pandemia de COVID. Care au fost eforturile depuse pentru salvarea vieților pacienților.

Ce neajunsuri au fost descoperite odată cu pandemia de COVID. Pandemia de coronavirus a schimbat absolut toate obiceiurile pe care le aveam înainte. Spitalele s-au confruntat cu un aflux ridicat de pacienți. Aceasta nu a fost singura problemă. Pe lângă lipsa echipamentelor specifice, unitățile medicale au avut și alte probleme. 

Multe dintre acestea nu puteau asigura circuitele de transport și izolare a pacienților infectați. Despre toate acestea a vorbit dr. Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgență Elias în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, de la DC MEDICAL. 

Vezi și: Recuperarea, esențială pentru pacienți. Cine are nevoie de astfel de proceduri. Ardelean: Le oferim o integrare socială completă

”Perioada a fost dificilă, iar pentru noi dificultatea a constat în faptul că infrastructura datează de câteva decenii. Adaptarea la noile cerințe de izolare și transport, de circuite a pacienților în spital a fost greu de îndeplinit, astfel că ne-am trezit cu dificultatea de a face niște modificări pentru a face față nevoilor pe care le previzionam în perioada COVID. 

Lipsa unor spații corespunzătoare de izolare extrem de necesare și solicitate la începutul pandemiei a făcut să inițiem împreună cu un ONG o acțiune de achiziționare și instalare a unei structuri modulare care să ne permită primirea și izolarea pacienților COVID în acea etapă. 

Deși a fost dificilă din foarte multe puncte de vedere, la începutul lunii iunie 2020, instalarea infrastructurii modulare a fost încheiată și cu mari eforturi de resurse umane și financiare am reușit să operaționalizăm acea structură cu personalul de care deja dispuneam în spital. A funcționat în toată perioada de foc a pandemiei și a tratat în jur de 2300-2400 de pacienți infectați cu SARS-COV2”, a explicat dr. Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgență Elias, în exclusivitate la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL. 

Vezi și: Calciu în vasele de sânge: cauze, tratament. Andrada Bogdan: Calciul, inamicul număru unu. Tehnica ce ronțăie calciul. Ca niște burghie care îl bombardează și îl face pietriș

Ce proiecte de viitor urmează

Proiectele de viitor sunt multe, îndrăznețe. Plecăm la de la constatarea prin care spitalul nu se poate dezvolta în lipsa unei clădiri spitalicești noi. Ne adresăm unor probleme distincte, dar interdependente. 

Există necesitatea unei clădiri spitalicești noi deoarece spațiul actual nu mai este suficient pentru dezvoltarea și derularea activității spitalului și a doua situație este cea care privește reabilitarea spațiilor deja existente.

Avem un program început de anul trecut, de reabilitare progresivă a secțiilor și spațiilor spitalului. Această acțiune se va derula pe parcursul mai multor ani. În același timp, facem demersurile necesare pentru obținerea finanțării în vederea construirii unui noi spațiu spitalicesc, unui nou spațiu care să continue ideea lansată acum 100 de ani, de Jaques Elias, un spațiu care își va găsi utilitate și care în viziunea modernă și în urma experiențelor pe care le-am avut, va trebui dedicat primirii pacienților critici, îngrijirii pacienților critici, acțiunilor care sunt necesare pentru îngrijirea pacientului critic. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel