Ce înseamnă dragostea adevărată. Radu Leca: Aia e!

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
dragostea adevarata - FOTO: Freepik@yganko
dragostea adevarata - FOTO: Freepik@yganko

Ce înseamnă cu adevărat iubirea adevărată. Cum știi dacă ai găsit persoana potrivită? Asta a explicat psihologul Radu Leca.

Iubirea adevărată este mai mult decât un simplu sentiment, este o conexiune profundă și autentică între două persoane, construită pe respect reciproc, încredere și sprijin necondiționat. Este o călătorie emoțională care transformă și întărește pe măsură ce cei doi își împărtășesc viețile, înfruntând împreună bucuriile și provocările existenței.

Psihologul Radu Leca a explicat, în exclusivitate la emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL și DC News, ce este, de fapt, iubirea adevărată. 

"E o poveste frumoasă în care el muncește, uneori, și 16 ore pe zi, dar atunci când vorbește cu omul pe care îl iubește, se încarcă și e ca și când ar mai putea vorbi cu omul ăla încă 16 ore sau să facă dragoste cu el 16 ore. Aia e dragostea adevărată", a spus psihologul Radu Leca, în cadrul emisiunii Ultrapsihologie de la DC MEDICAL și DC News.

Vezi și: Picioarele reci: semn al circulației slabe sau al diabetului. Cauze medicale și remedii eficiente pentru a trata disconfortul

Respect reciproc

În iubirea adevărată, ambii parteneri recunosc și valorizează individualitatea, opiniile și sentimentele celuilalt. Ei ascultă fără a judeca și arată considerație pentru nevoile și dorințele celuilalt. Respectul în iubirea adevărată înseamnă a trata reciproc cu bunătate și onoare, chiar și în dezacorduri.

Conexiune profundă

Iubirea adevărată favorizează o conexiune care depășește superficialul. Este o legătură care adesea implică înțelegerea valorilor, credințelor și obiectivelor de viață ale celuilalt. Această conexiune creează un sentiment de camaraderie, unde ambii parteneri simt că sunt pe aceeași echipă, lucrând spre vise comune.

Încredere și onestitate

Încrederea este fundamentul iubirii adevărate. Înseamnă a crede în integritatea celuilalt și a avea încredere în intențiile sale. Onestitatea, la rândul ei, hrănește această încredere. Fiind sinceri unul cu celălalt întărește legătura, chiar dacă adevărul este uneori greu de înfruntat.

Vezi și: Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie

Ce este dragostea adevărată - FOTO: Freepik@zaffirogiulia11

Empatie

Empatia este capacitatea de a înțelege profund sentimentele celuilalt. În iubirea adevărată, partenerii încearcă să înțeleagă perspectivele, sentimentele și nevoile celuilalt, oferind sprijin și compasiune. Empatia ajută partenerii să fie mai răbdători și toleranți unul cu celălalt.

Sprijin necondiționat

Iubirea adevărată înseamnă a fi alături de celălalt. Fie în succes sau eșec, fericire sau suferință, partenerii în iubirea adevărată își sprijină reciproc momentele înalte și cele joase fără condiții sau rezerve.

Angajament

Angajamentul este o alegere conștientă de a rămâne împreună și de a face relația să funcționeze, chiar și în momentele dificile. Nu este vorba doar despre loialitate; este vorba despre a investi activ în relație și a o hrăni.

Vezi și: Diferența dintre infarct și atac de panică. Semnul simplu care le deosebește

Acceptare

Acceptarea înseamnă a îmbrățișa defectele și imperfecțiunile celuilalt. Iubirea adevărată nu caută să schimbe persoana cealaltă, ci o acceptă pentru cine este, recunoscând că nimeni nu este perfect.

 

Vezi mai multe în VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel