Ce înseamnă, de fapt, uleiul hidrogenat din margarină

Adisa Codruț |
Data publicării:
Margarină FOTO: pixabay
Margarină FOTO: pixabay

Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, explică, pe rețelele sociale, ce înseamnă, de fapt, uleiul hidrogenat pe care-l găsim în mai multe produse alimentare.

Una dintre temele abordate în proiectul ”Știință cu sare și piper” al dascălului Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară și Biotehnologii Alimentare la USAMV Cluj, este uleiul hidrogenat. Acesta explică, pe Facebook, ce este acest tip de ulei și cum se obține:

”Ce înseamnă uleiul hidrogenat parțial pe care îl întâlnim în margarină și în alte produse? Hidrogenarea uleiurilor vegetale este un proces industrial important. Prin hidrogenare, uleiurile vegetale lichide sunt convertite în grăsimi solide sau semi-solide. Dacă uleiurile din margarină n-ar fi parțial hidrogenate (uleiul este hidrogenat aproximativ 20%), am turna-o și nu am intinde-o cu cuțitul. Ei bine, dacă margarina ar fi hidrogenată în proporție de 100% am avea senzația ca ungem pâinea cu ceară”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel