Ce îi atrage pe păianjeni în casă. Detaliul căruia nu îi dăm importanță

Monika Baciu |
Data publicării:
paianjeni - FOTO: Freepik@EyeEM
paianjeni - FOTO: Freepik@EyeEM

Ce îi atrage, de fapt, pe păianjeni în casele noastre. Răspunsul nu va fi pe placul tuturor.

În timp ce mulți oameni se tem de păianjeni, acești insecte ciudate sunt în general o prezență inofensivă în casă și sunt unul dintre dăunătorii mai ușor de eliminat.

Ce îi atrage pe păienjeni

Entomologul Nancy Troyano de la Ehrlich Pest Control a explicat ce atrage, de fapt, păianjenii în casă.

"Doar 5% dintre păianjenii pe care îi vedeți în casă au fost afară. Majoritatea păianjenilor pe care îi vedeți în jurul casei dvs. au locuit acolo probabil de ceva timp", spune ea, potrivit Realtor.

De asemenea, aceștia tind să iasă din locurile lor ascunse în perioadele de toamnă și primăvară pentru a se împerechea. Deci, dacă vedeți brusc mai mulți păianjeni în casa dvs., nu înseamnă că au invadat-o.

Vezi și: Multivitamina care încetinește degradarea creierului. Formează un scut protector în jurul acestuia

Păianjenii sunt atrași de mâncare. Și în cazul păianjenilor, asta înseamnă alte insecte. Așadar, avându-i în jurul casei poate controla numărul altor insecte din casa dvs.

"Păianjenii vor prefera întotdeauna să-și facă un cămin într-un mediu liniștit și calm, unde pot trăi nestirbiți și au acces la hrană și căldură. Se simt și mai în siguranță în spații aglomerate. În case, zonele lor preferate includ garaje, subsoluri, camere de depozitare și poduri", spune Natalie Barrett de la Nifty Pest Control.

Pe lângă dezordinea confortabilă și o ofertă generoasă de insecte, păianjenii sunt, de asemenea, atrași de medii calde și umede, precum băile. Păianjenii caută locuri sigure și protejate pentru construirea pânzelor și pentru a-și depune ouăle. Crăpăturile, spațiile sub mobilier sau alte locuri ascunse din casă pot oferi adăpost păianjenilor.

Vezi și: Sirop de muguri de brad cu miere de albine. Rețeta simplă în 5 pași

Pânză de păianjeni - FOTO: Freepik@niki_apl

Cum să scapi de păianjeni

În timp ce păianjenii par a fi o forță benevolă în casa dvs., menținând sub control populația de insecte, realitatea este că majoritatea dintre noi nu îi vrem în jur. Și în timp ce îi puteți zdrobi pe măsură ce îi vedeți, există modalități mai puțin murdare de a scăpa de păianjeni.

Cea mai bună modalitate de a scăpa de păianjeni, sunt de acord experții, este de fapt cea mai simplă: eliminați pe cei pe care îi puteți vedea și apoi lucrați la crearea unui mediu mai puțin atrăgător.

"Începeți prin a folosi un aspirator pentru a îndepărta păianjenii, pânzele lor și sacii de ouă. Pentru a preveni atragerea păianjenilor în casa dvs., ar trebui să practicați și o igienă bună. Eliminați dezordinea și depozitați cutiile de pe podea și departe de pereți", spune Troyano.

Și apoi, desigur, opriți-le sursa de hrană. Etanșați ușile și ferestrele acolo unde alte insecte ar putea intra și evitați să lăsați luminile aprinse și ușile și ferestrele deschise în același timp, ceea ce îi va atrage.

Dacă eliminarea păianjenilor în "mod natural" nu este pe gustul dvs., puteți încerca diferitele capcane și spray-uri împotriva păianjenilor disponibile pe piață. Doar nu uitați să citiți etichetele și să evitați utilizarea substanțelor care ar putea fi toxice pentru oameni sau animale de companie.

Vezi și: De ce chipsurile sunt ambalate în ambalaje foșnăitoare. Care este, de fapt, efectul asupra sănătății tale

Ce riscuri există dacă ai păianjeni în casă

majoritatea păianjenilor pe care îi întâlnim în case nu sunt periculoși pentru oameni. De fapt, păianjenii sunt, în general, beneficii, deoarece se hrănesc cu insecte dăunătoare. Menținerea unui mediu curat și eliminarea insectelor poate reduce atracția pentru păianjeni și, implicit, riscul de mușcături, care sunt inofensive în general. 

În cazuri extrem de rare, pot apărea reacții alergice, precum roșeață sau umflături.

Cu toate acestea, există câteva specii de păianjeni care pot avea venin cu potențial toxic pentru oameni, cum ar fi păianjenul cu picioare lungi sau păianjenul cu clopoțel, în anumite zone geografice ale lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel