Majoritatea cazurilor de febră sunt benefice, nu provoacă probleme și ajută organismul să combată infecțiile. Motivul principal pentru tratarea febrei este creșterea confortului, notează Medicnenet.
Febra este rezultatul unui răspuns imun al corpului dumneavoastră către un invadator străin. Invadatorii straini includ viruși, bacterii, ciuperci, medicamente sau alte toxine.
Copiii cu vârsta sub 3 luni cu o temperatură mai mare decât cea normală de 38,4 C (100,4 F) sau mai mare ar trebui să fie văzuți de un medic. Aceștia pot fi destul de bolnavi și nu prezintă semne sau simptome în afară de febră. Copiii cu vârsta mai mică de 6 săptămâni trebuie văzuți imediat de către medicul lor.
Acetaminofenul și ibuprofenul pot fi utilizați pentru a trata febra. Aspirina nu trebuie utilizată la copii sau adolescenți pentru a controla febra.
Prognosticul pentru febră depinde de cauză. Majoritatea cazurilor de febră sunt auto-limitate și se rezolvă cu tratamentul simptomelor.
O persoană care ia medicamente imunosupresoare sau care are antecedente sau diagnostic de cancer, SIDA sau alte boli grave, cum ar fi boli de inimă sau diabet, ar trebui să solicite îngrijiri medicale dacă apare febra.
Când mergem la doctor
Febra este un simptom comun la sugari și copii. Este un răspuns imun normal la o infecție pentru a genera o temperatură ridicată a corpului. Asta nu înseamnă că febra ar trebui ignorată, dar dacă copilul se descurcă altfel, tratarea febrei cu medicamente precum acetaminofen sau ibuprofen pot fi tot ceea ce este necesar.
Ce este febra
Febra nu este considerată un pericol din punct de vedere medical până când temperatura corpului nu depășește 100,4 F (38 C), care este temperatura considerată a fi febră de către profesioniștii din domeniul medical. Orice peste normal, dar sub 100,4 F (38 C) este considerat febră de grad scăzut. Febra servește ca una dintre apărările naturale ale organismului împotriva infecțiilor împotriva bacteriilor și virusurilor care nu pot trăi la temperaturi mai ridicate. Din acest motiv, febra de grad scăzut nu ar trebui să fie tratată în mod normal, cu excepția cazului în care sunt însoțite de simptome sau semne tulburătoare.
De asemenea, mecanismele de apărare ale organismului par să funcționeze mai eficient la o temperatură mai ridicată. Febra este doar o parte a unei boli, de multe ori nu mai importantă decât prezența altor simptome precum tuse, dureri în gât, congestie sinusală, oboseală, dureri articulare sau dureri, frisoane, greață etc.
Creșterea de 40 F (40 C) sau mai mare poate fi periculoasă și necesită tratament imediat la domiciliu și asistență medicală promptă, deoarece pot duce la delir și convulsii, în special la sugari, copii și vârstnici.
Febra nu trebuie confundată cu hipertermia, care este un defect în răspunsul corpului dumneavoastră la căldură (termoreglare), care poate ridica și temperatura corpului. Aceasta este de obicei cauzată de surse externe, cum ar fi faptul că se află într-un mediu fierbinte. Epuizarea căldurii și lovitura de căldură sunt forme de hipertermie. Alte cauze ale hipertermiei pot include reacții adverse ale anumitor medicamente sau afecțiuni medicale.
Febra nu trebuie, de asemenea, confundată cu bufeuri sau transpirații nocturne din cauza modificărilor hormonale din timpul perimenopauzei (perioada de timp în jurul menopauzei). Bufeurile și transpirațiile de noapte provoacă o senzație bruscă și intensă de căldură și pot fi însoțite de înroșire (înroșire a pielii și senzație de furnicături) și transpirație, dar nu sunt același lucru cu febra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.