Ce este amenoreea. Semnul că ai putea fi ÎNSĂRCINATĂ

Anisia Nica |
Data publicării:
ce este amenoreea FOTO: Pexels @amina filkins
ce este amenoreea FOTO: Pexels @amina filkins

Ce este amenoreea și care este legătura dintre aceasta și sarcină?

Amenoreea se referă la dispariția menstruației din cauze fiziologice sau patologice pe o perioadă de cel puțin 3 luni. Femeile care suferă de amenoree se pot confrunta și cu dureri de cap, căderi excesive de păr, dureri abdominale sau afecțiuni dermatologice, în special acnee.

Când este normală?

Lipsa menstruației este normală în sarcină, în perioada alăptării sau odată cu instalarea menopauzei.

Când este patologică?

De obicei, anemoreea este cauzată de disfuncții hormonale, în special de cele instalate în sindromul ovarelor polichistice. Modificări ale nivelului de hormoni tiroidieni pot determina anemoree. Totodată, tumorile glandei tiroide sau a glandei hipofize pot fi însoțite de oprirea menstruației, iar patologiile care țin de aparatul genital sunt etiologii des întâlnite în anemoree.

Un factor favorizant important în apariția amenoreei este stresul. Traumele psihice, anxietate contribuie major la dereglarea hormonală și pot opri atât menstruația, cât și ovulația.

Medicația contraceptivă și administrarea anumitor medicamente pot opri menstruația. Din această categorie fac parte medicamentele psihiatrice, chimioterapicele și o parte din substanțele folosite în scăderea tensiunii arteriale.

Diagnostic și tratament

Primul test care se face în lipsa menstruației este testul de sarcină. Dacă acesta este negativ, iar menstruația este absentă de cel puțin 3 luni, este necesară vizita la medicul specialist. Acesta va testa funcțiile glandelor endocrine, va stabili cauza anemoreei și va prescrie tratamentul corespunzător. Tratamentul afecțiunilor care o determină va rezolva automat și anemoreea.

Remedii naturale

În primul rând trebuie precizat faptul că nu sunt recomandate tratamentele care nu au fost prescrise de medicul specialist. În completarea tratamentului alopat se pot folosi și câteva remedii naturiste care contribuie la reglarea hormonală. Din această categorie fac parte o serie de plante, precum: coada șoricelului, sunătoarea și cimbrul. Se poate face chiar o infuzie din aceste plante și se pot bea 2-3 căni pe zi.

Vezi și: Condimentul care te face FERICIT. Tratează și TUSEA și sinuzita

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel