Ce conține kitul anti-foame. Nutriționist: Intrăm prea repede în panică

Sonia Baciu |
Data publicării:
ce contine kitul anti foame. FOTO Pexels @ Diana Lorena Garcia
ce contine kitul anti foame. FOTO Pexels @ Diana Lorena Garcia

Cum putem să nu intrăm în panică atunci când ne este foame, dar și de ce este important să ne hidratăm foarte bine.

Când îți este foame să bei o gură de apă nu este deloc o glumă, așa cum de multe ori ne-am gândit de-a lungul vieții când auzeam această expresie.

Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a prezentat în cadrul emisiunii ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, kitul anti-foame, din care face parte, în primul rând, sticla de apă.

”Este important să ne împrietenim puțin cu senzația de foame, că intrăm foarte mult în panică atunci când simțim senzația de foame, ne este frică de foame și de fiecare dată apelăm la alimente pe care nu ar trebui să le aducem în corpul nostru. Apoi suntem triști că ne îngrășăm, că nu arătăm bine, că a venit vara și nu ne place cum arătăm în costumul de baie.

Recomandarea mea este ca tot timpul să avem acest kit la îndemână, fie că vorbim despre frigiderul de acasă, fie că vorbim despre birou sau mașină. Putem avea elementele acestea, câteva dintre ele, cel puțin, inclusiv în torpedoul mașinii astfel încât să nu ne oprim la prima benzinărie și să punem mâna pe primul produs ambalat de pe raft să ne ostoim foamea”, a explicat Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, în emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani”, de la Antena 1.

Sticla de apă, extensia noastră. Când îți este foame, bea o gură de apă

Potrivit Ancăi Alungulesei, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne hidratăm, oferind în același timp și o soluție pentru cei care nu beau apă pentru că aceasta nu are gust.

”Sticla de apă ar trebui să fie ca o extensie, să o purtăm peste tot cu noi, astfel încât să ne hidratăm cât mai des. De multe ori când simțim senzația de foame, de fapt ne este sete.

Scorțișoara taie pofta de dulce, deci va ieși o apă aromatizată, această recomandare este pentru cei care spun că nu le place să bea apă pentru că nu are niciun gust”, a spus terapeutul în nutriție.

Revenind la partea de alimentație, Anca Alungulesei a explicat cum ne putem potoli foamea, într-un mod sănătos, astfel încât să nu ne abatem de la principiile unei diete echilibrate.

”Porția de grăsimi. De fiecare dată când simțim senzația de foame, amestecată foarte mult cu pofta de dulce, care de fapt este dependența de dulce, trebuie să ne asigurăm că aducem în organism acele alimente sau elemente care ne taie nouă pofta de dulce pentru că altfel apelăm la prăjituri, la biscuiți, covrigei sau multă pâine.

Am pregătit aici alimente bogate în grăsimi, minerale, magneziu, în mod special. Lipsa de magneziu ne conduce către a mânca mai mult dulce.

Am o pudră proteică pe care o putem avea, așa, într-un borcănel, iar când ne este foarte foame adăugăm puțină pudră într-un shake pe bază de fructe. Tendința atunci când ne este foame este să ne aruncăm la primul produs din frigider și să nu fie cea mai potrivită alegere.

Boabe de cacao. Pentru iubitorii de ciocolată recomand boabele de cacao, care sunt excelente, au sursă de magneziu, grăsimi bogate în Omega 3.

Măslinele, care sunt o sursă de grăsimi, taie pofta de dulce. Deci atunci când simțim poftă de dulce dar suntem treji și conștienți că nu vrem să mâncăm, apelăm la grăsimi. Și grăsimile la care putem apela sunt măslinele, unt migdale, pastă de tahini, care taie această poftă. 

Nucile și migdalele neprăjite sunt o altă sursă de grăsimi”, a mai spus Anca Alungulesei.

Când avem poftă de dulce și simțim că ne scurgem și că ne-a scăzut foarte mult nivelul de energie apelăm la curmale. Evident că măsura este cheia sănătății, deci nu mâncăm toată cutia, ci 2-3 curmale sunt mai mult decât suficiente”, a subliniat nutriționistul.

Cât privește ”frigiderul de acasă”, Anca Alungulesei a subliniat că o conservă de ton ne salvează de la a ”rupe” ușa frigiderului când ne este foarte foame.

”Ai venit acasă, nu ai nimic pregătit, nu ai nimic sănătos, și știi că vrei să îți păstrezi niște principii, vrei să ai un stil de viață sănătos, apelezi la o conservă de ton, tai câteva bețișoare de castravete și puțină salată verde și ai făcut repede o salată, astfel încât să nu te duci către acele tipuri de alimente care te strigă pe nume: pâine, paste, cartofi”, a mai spus Anca Alungulesei la Antena 1.

Vezi și: Ce înseamnă când ți-e poftă de CIOCOLATĂ. Semnul că organismul tău strigă după AJUTOR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel