Crenvurștii de porc au până la 11 E-uri și doar 10% carne de porc, potrivit InfoCons. InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip crenvurști de porc ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 19 produse, iar rezultatele sunt șocante.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
”Procentul de carne de porc este cuprins între 10 și 93% din compoziția produsului. Există și produse care sunt comercializate sub denumirea ”Crenvurști carne de porc , însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor”, arată InfoCons.
Vezi și: Exerciții pentru topit grăsimea de pe față. Cum te ajută săritul cu coarda
Ce alte ingrediente se regăsesc în compoziția crenvurștilor
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție :
– 57.89% au în compoziție apă, fiind și cel de-al doilea ingredient
– 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient. Atenție! Ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare: primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică, mai notează InfoCons.
Crenvurștii, plini de aditivi alimentari
Crenvurștii au un conținut ridicat de aditivi alimentari. Iată analiza InfoCons:
– 100% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
- Numericul de aditivi alimentari variază între 2 – 11
– 5.26% din produse au în compoziție 11 E-uri;
– 10.53% din produse au în compoziție 9 E-uri;
– 21.05% din produse au în compoziție 8 E-uri;
– 5.26% din produse au în compoziție 7 E-uri;
– 10.53% din produse au în compoziție 6 E-uri;
– 5.26% din produse au în compoziție 5 E-ur ;
– 10.53% din produse au în compoziție 4 E-uri;
– 21.05% din produse au în compoziție 3 E-uri;
- 10.53% din produse au în compoziție 2 E-uri;
Din punct de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel:
– 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250 );
– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență difosfat de sodiu (E450);
– 84.21% dintre produsele studiate au avut în componență acid asorbic (E300);
– 57.89% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);
”Toate produsele studiate au avut menționate pe etichetă informațiile nutriționale. Valoarea energetică este cuprinsa între 175 kcal și 297 kcal. Cantitatea de grăsimi variază între 8.22g și 26g. Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 3.89g și 11g. Cantitatea de glucide variază între <0.5g și 8.47g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între <0.5g și 0.7g. 68.42% din produsele analizate nu conțin fibre.
Cantitatea de proteină se situează între 10g și 16.76g pentru produsele studiate. Cantitatea de sare s-a situat între 1.02g și 3g. Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 2.5 milioane de decese ar putea fi prevenite dacă nivelul de consum global al sării ar scădea până la cantitatea recomandată de 5 grame/zi”, mai arată InfoCons.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.