Ce ascunde eticheta unui cozonac gata cumpărat. Anca Hâncu: S-ar putea să NU NE MAI PLACĂ

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Ce ascunde eticheta unui cozonac gata cumparat - Foto: Pixabay @angelicavaihel
Ce ascunde eticheta unui cozonac gata cumparat - Foto: Pixabay @angelicavaihel

Deși sunt o variantă mai practică, cozonacii din comerț ascund o mulțime de nereguli și de calorii. 

"Gospodinele și doamnele pot încerca să facă un cozonac acasă, să fie o provocare, numai că, dacă facem cozonaci acasă, 3-4 cozonaci iar sunt prea mulți prin casă. Sau să alegem varianta de a da comandă pe la cofetării, cofetăriile au foarte mult de lucru în perioada aceasta. Sau dacă luăm din magazin să citim niște etichete.

Pe etichetă mai scrie ce este acolo adăugat. Vedem pe suta de grame care este cantitatea de zahăr și până la urmă s-ar putea să nu ne mai placă ce cumpărăm.", a declarat medicul nutriționist Anca Hâncu, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

"Mai există și varianta aceea de cozonac foarte mic, baigli. Eu sunt din Ardeal și acolo se folosea așa ceva, cu mai puțină cocă și foarte mult mac sau foarte multă nucă. Oricum, să ținem minte că toate sunt niște dulciuri hipercalorice", a adăugat Anca Hâncu. 

Cozonac PUFOS de Paște, rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul CHEIE ca să-ți iasă perfect

 

Paștele se apropie cu pași repezi, iar cozonacul nu poate lipsi de pe mesele noastre.

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta sa de cozonac pufos și delicios și modul inedit de preparare.

Cozonac - rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu - INGREDIENTE

 

- 1 kg făină

- 250 g zahăr

- 5 gălbenușuri

- 50 g drojdie proaspătă

- 450 ml lapte

- 300 g unt (82% grăsime)

- 30 g coajă confiată de portocală

- 1 ligură coajă rasă de lămâie bio

- 1 praf de sare

Pentru umplutură:

- 400 g nuci măcinate

- 200 g rahat

- 150 g ciocolată belgiană

- 1 ou, pentru uns

Cozonac - rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu - MOD DE PREPARARE

 

1. Încălzești 100 ml de lapte, adaugi drojdia fărâmițată și trei linguri cu făină, amesteci, apoi lași maiaua să crească într-un loc cald, până ce își dublează volumul.

2. Mixezi gălbenușurile cu praful de sare și le dai deoparte. Fierbi restul de lapte împreună cu zaharul, apoi amesteci până se dizolvă.

3. Pui făina într-un bol larg și adaugi gălbenușurile și laptele călduț, apoi începi să amesteci. Pui maiaua, untul topit și răcit, portocala confiată tăiată mărunt, coaja rasă de lămâie și omogenizezi. Frămânți bine, până când obții un aluat omogen, consistent și elastic. Îl pui într-un vas curat, îl acoperi cu folie alimentară și îl lași la dospit până când își dublează volumul.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel