Ce APĂ trebuie să bei în vacanță și ce să conțină trusa medicală. Lucian Negreanu, despre BOLILE digestive: Atenție la DUȘ și la GHEAȚA din pahare

EXCLUSIV
Ce apa trebuie sa bei in vacanta - Foto: Freepick
Ce apa trebuie sa bei in vacanta - Foto: Freepick

Ce ar trebui să conțină kitul sau trusa medicală de vacanță și cum să ne ferim de bolile digestive în concediu. Lucian Negreanu, informații pe care trebuie să le știi.

Nu există sezon fără boli digestive, boli de sezon sau chiar Salmonella și ar trebui să știm ce conține kitul de vacanță care ne poate salva de multe probleme.

"Se poartă vacanțele exotice și e bine să verificați dacă sunt necesare anumite vaccinuri sau anumite precauții pentru zonele mai exotice, unde poate e nevoie de vaccin de febră galbenă, de prevenție de malarie sau de altceva. Sunt cazuri și noi, de trei ani de zile, din cauza pandemiei, nu s-a mai vorbit de alte lucruri, dar sunt cazuri și chiar recent am avut cazuri de compatrioți întorși cu malarie.

E important și trebuie să vezi să ai toate măsurile de precauție, să nu-ți strici vacanța înainte de a pleca, că nu ai ceea ce e necesar.

Bolile digestive de sezon cuprind o grupă mare de boli: diareea călătorului de exemplu. 

Dacă mergem în zone considerate cu risc sanitar, țările unde clima e foarte caldă și populația foarte numeroasă, igiena are anumite probleme, e bine să bei apă îmbuteliată, e bine să fii atent chiar și când te speli la duș, pe dinți, să nu folosești apa dacă nu există precauțiune acolo. Inclusiv gheața care se pune în pahare trebuie să fie de proveniență sigură.

Există un soi de kit cu care fiecare dintre noi poate că e bine să plecăm la drum, și aici să știți că în unele țări nu ai un acces atât de ușor la antibiotice și sunt necesare consulturi, consulturi care uneori sunt decontate, e bine să avem o asigurare de călătorie, mai ales în vremurile actuale.

În plus, pandemia nu a dispărut complet, deci cu masca în aglomerații și în aeroport e o măsură bună ca să nu ratezi apoi concediul.

Sun boli virale cu transmitere aerogenă și evident că e bine să fii precaut. E aglomarație? Mai bine te ferești", a declarat medicul Lucian Negreanu, în exclusivitate pentru DC Medical.

Zonele cele mai periculoase unde se ascund cele mai multe bacterii

Medicul Lucian Negreanu ne-a spus că printre cele mai periculoase și pline de bacterii locuri și obiecte se numără:

- clanțele ușilor

- telefonul

- măsuța din avion

"Majortiatea infecțiilor, chiar dacă unele virale sunt greu de prevenit, sunt cele bacteriene, boli ale mâinilor murdare, cu transmitere fecal-orală. Pui mâna pe clanță, în avion pe măsuță. Măsuța din avion e una dintre cele mai murdare. Telefonul mobil e o sursă importantă de bacterii, la fel și tastatura", a mai spus medicul.

Ce ar trebui să conține kitul de vacanță sau trusa medicală de vacanță

 

Mai mult, în ceea ce privește kitul de vacanță, medicul a spus că acesta trebuie să conțină:

- vaccinuri

- antidiareice

- antivomitive

- "În diareea călătorului se pot administra antibiotice, cure scurte, care cumva elimină toxinele preformate și încărcătura bacteriană"

- "Pentru cei mici e bine să existe antitermice, antidiareice, pentru că ei sunt foarte sensibili"

- "Când mergem la soare, e bine să folosim cremele cu protecție solară și haine adevante, pentru că de multe ori se merge la soare la orele prânzului, cu radiații importante, care sunt cumulative și riști să faci o serie de complicații și nu e doar că faci o insolație, dar pe termen lung sunt leziuni cutanate, îmbătrânire precoce etc", a mai spus medicul.

Semnalele de alarmă ale bolilor digestive. Cum știi că ai luat un virus în vacanță

 

"Se pot sfătui cu medicul de familie sau medicii infecționiști și gastroenterologi care pot da anumite sfaturi. Pleci într-o zonă cu probleme? E bine să ai la tine asta, asta și asta. Sunt și produsele care se vând fără prescripție medicală și unele dintre ele pot fi utile și pentru deshidratare și pentru momentul în care chiar ai avut ghinion și ai avut o boală diareică virală sau bacteriană.

Trebuie să ai ceea ce trebuie ca să eviți acolo problemele.

Sunt semne de alarmă dacă ai:

- febră mare

- amețeli

- tensiune mică

- lipotimii

Trebuie să mergi acolo să discuți cu un medic", a completat Lucian Negreanu.

În plus, în caz de probleme, una dintre soluții este și perfuzia, deci nu ar trebui să ne speriem dacă avem nevoie de ea, pentru că ne rehidratează. 

"Ceaiul de mentă este foarte util, mai degrabă fără zahăr. Important e să te hidratezi", a mai spus Lucian Negreanu. 

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel