Cauzele surprinzătoare care ne pot îmbolnăvi plămânii

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Artificii FOTO: pixabay
Artificii FOTO: pixabay

Mucegaiul și făina sunt doar două dintre cauzele care ne pot îmbolnăvi de plămâni.

Iată câteva motive care ne pot îmbolnăvi plămânii:

Mucegai - uneori pot provoca infecții pulmonare grave dacă aveți alergii la mucegai, o afecțiune pulmonară, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică sau un sistem imunitar slab - apărarea organismului împotriva germenilor.

Radon – nu-l putem mirosi, atinge sau vedea, dar acest gaz este cauza nr. 2 a cancerului pulmonar din SUA; se produce atunci când uraniul natural din roci, sol și apă se descompune. Intră în clădiri prin crăpături în podele, pereți și în jurul instalațiilor sanitare și a firului electric. Particulele radioactive din radon îți afectează plămânii atunci când respiri sau înghiți.

Pesticide - Aceste substanțe chimice țin insectele departe de culturile agricole și de peluza ta. Dacă le mâncați, le atingeți sau le respirați, ar putea provoca probleme cu nervii, hormonii, ochii, pielea și plămânii. Muncitorii agricoli și alții care le folosesc sunt mai predispuși să aibă probleme pulmonare, cum ar fi astmul și BPOC. Măștile, ochelarii și hainele speciale pot ajuta la protejarea împotriva pesticidelor.

Artificii - Culoarea lor este creată de diferite bucăți de metal care explodează o pulbere fină în aer. Acest lucru poate declanșa sau agrava astmul și alte probleme pulmonare și cardiace dacă îl respirați.

Făina - Oamenii care lucrează ca brutari tușesc și se confruntă cu probleme de respirație mai mult decât alții – de aici și denumirea ”astmul brutarului”. În timp, aceasta ar putea agrava afecțiuni pulmonare, cum ar fi astmul bronșic și vă poate afecta plămânii.

Lumânări - Cel mai comun tip, fabricat din parafină pe bază de petrol, eliberează substanțe chimice în aer care vă pot crește riscul de reacții alergice, probleme de respirație precum astmul și chiar cancer. Utilizarea ocazională este probabil în regulă, dar zilnic nu e o idee bună, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel