Vezi și:
“Cancerul de sân este în creștere. Este unul din cancerele cele mai importante ale femeii, se bate pentru primul loc cu cancerul de colon.
Cancerul de col uterin este îngrozitor ca evoluție, dar sperăm că pentru noua generație nu va mai reprezenta o problemă datorită vaccinurilor. E un moment bun pentru a face mai departe lobi pentru vaccinarea tinerelor fete.
Cancerul de colon și cancerul de sân sunt cancere cu o incidență foarte mare, foarte mare.
Aici vorbim în primul rând de stilul de viață. El e principalul vinovat al creșterii extraordinare.
Acum 30 de ani reprezenta mare lucru cancerul de colon. Cancerul de sân era important, dar poate nu chiar pe jumate, dar în tot cazul, foarte mult mai puțin decât este astăzi. Adică vorbim de creșteri impresionante ale incidenței”, ne-a declarat medicul Ștefan Voiculescu, în emisiunea Academia de Sănătate.
De ce crește numărul cazurilor de cancer de sân. Principala cauză care declanșează boala
Medicul Ștefan Voiculescu susține că una dintre principalele cauze care duce la creșterea numărului de cazuri de cancer de sân este chiar stilul de viață.
“Noi avem acum un alt fel de a privi viața. Pe vremuri se făcea o familie la tinerețe care avea câți copii dădea Dumnezeu.
Eu nu zic că asta e ceea ce ar fi minunat. Dar asta punea femeia la un oarecare adăpost de cancerul de sân.
Acum, faptul că se luptă pentru o carieră pentru care sacrifică ani de viață și nopți, că și asta inclusiv somnul este un lucru important.
Somnul, alimentația, hormonii pe care îi ia la început ca să nu facă copii, după aia îi ia ca să facă copii - baia de hormoni pentru fertilizări e un factor de risc.
Terapia de substituție e un factor de risc. Sigur, are foloasele ei, nu o negăm, nu o interzicem, dar avem nevoie totuși de a o recomanda cu discernământ.
Toate aceste lucruri ne cresc riscul de cancer de sân.
Cancerul de sân se bate și el cu noi pentru că noi am făcut progrese importante. Sunt scăderi semnificative ale mortalității prin cancer de sân, dar incidența crește și mortalitatea a scăzut comparativ cu numărul de cazuri, dar tinde să nu prea fi scăzut, de fapt, în mod efectiv, în număr absolut.
Adică suntem în această situație în care, evident, ne-am lamenta pentru a face un program de depistare, am vrea să pornim cât mai devreme căutarea acestor cancere de sân”, a declarat medicul Ștefan Voiculescu, medic primar Chirurgie generală, doctor în Științe Medicale și coordonatorul Academiei de Senologie din Centrul Oncologic SANADOR, pentru DC Medical, în emisiunea Academia de Sănătate.
Vezi emisiunea AICI:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.