Cauza care duce la turbo-cancere. Dr. Tudor Ciuhodaru: Ăsta e factorul! Nu ar trebui să fie o surpriză. Cresc de la an la an

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
cancere - FOTO: Freepik@vecstock
cancere - FOTO: Freepik@vecstock

Aceasta poate fi una din cauzele care duc la creșterea îngrijorătoarea a numărului de cazuri noi de cancer. Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă.

Cancerul este o afecțiune extrem de complexă, iar creșterea numărului de cazuri poate fi influențată de mai mulți factori. Existența anumitor factori de risc în mediu și stilul de viață poate contribui la creșterea numărului de cazuri de cancer. Acești factori includ fumatul, dieta nesănătoasă, expunerea la substanțe toxice și poluare, expunerea la radiații și alți factori de mediu.

Dar, și ceea ce mâncăm are un impact asupra sănătății. Fără să vrem sau să putem evita, alimentele ne pot îmbolnăvi.

Vezi și: Maria, poveste sfâșietoare despre lupta părinților ei cu demența: Îți sfâșie inima în bucăți. Cel mai greu e să vezi persoana dragă pierzându-și identitatea, memoria

Cauza care duce la turbo-cancere

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de Urgență, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care ar putea fi cauzele creșterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de cancer în rândul tinerilor și nu numai.

"Am lansat o ipoteză care vreau să fie abordată și la nivel european. Dacă tot vorbim de turbo-cancere, aș lua în considerare și aditivii alimentari care sunt evaluați și testați individual. Sunt considerați utilizabili în alimente în momentul în care au o anumită concentrație, dar nimeni nu a abordat ce se întâmplă dacă un aliment are 15-20 de E-uri, se potențează sau nu.

Ceream la nivel european și nu s-a reușit acest lucru, să se înființeze centre de testare a calității alimentelor, să existe un standard la nivel european. Să fie testate aleatoriu.

Trăim într-o lume în care turbo-cancerele nu ar trebui să fie o surpriză. Cresc de la an la an. Ăsta e factorul!",  a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de Urgență, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Vezi și: De ce apare nefericirea în cuplu. Radu Leca: Nu mai există. Ăsta e adevărul

Ce sunt aditivii alimentari

Evaluarea sănătății aditivilor alimentari este un subiect complex și depinde în mare măsură de tipul de aditiv și de cantitatea consumată. Unii aditivi alimentari sunt considerați siguri când sunt utilizați în cantități adecvate, în timp ce alții pot fi mai controversați sau pot prezenta riscuri pentru sănătate atunci când sunt consumați în exces.

Aditivii alimentari sunt substanțe adăugate la alimente pentru a îmbunătăți gustul, aspectul, textura sau conservarea lor. Aceștia pot include coloranți, conservanți, antioxidanți, îndulcitori și agenți de îngroșare, printre altele.

Autoritățile de reglementare, cum ar fi Food and Drug Administration (FDA) în Statele Unite și Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) în Uniunea Europeană, monitorizează aditivii alimentari și stabilesc limitele de siguranță pentru consumul lor. Aceste organizații evaluează cercetările științifice disponibile pentru a stabili dacă un aditiv alimentar este sigur pentru consum și în ce cantități.

În general, majoritatea aditivilor alimentari sunt considerați siguri când sunt utilizați conform regulamentelor și în limitele recomandate. Cu toate acestea, există preocupări în legătură cu unele substanțe, cum ar fi coloranții artificiali sau îndulcitorii artificiali, care pot fi asociate cu anumite efecte adverse sau care pot avea un impact negativ asupra sănătății în cantități mari.

Vezi și: Adevărul despre mezeluri. Dr. Doru Negru: Atât e sănătate curată. De la un crenvurst nu a murit nimeni niciodată

Cauzele care pot duce la cancer

Anumite forme de cancer au o componentă genetică puternică. Dacă există o istorie familială de cancer, riscul de a dezvolta acea formă specifică de cancer poate fi crescut. În plus, anumite dezechilibre hormonale sau expunerea la hormoni artificiali pot contribui la dezvoltarea cancerului în anumite țesuturi sau organe.

În unele regiuni sau comunități, accesul la îngrijirea medicală poate fi limitat, ceea ce poate duce la subdiagnosticare sau diagnosticare tardivă a cancerului. Pe măsură ce accesul la îngrijirea medicală îmbunătățește și se extinde, numărul de cazuri identificate poate crește.

Anumite grupuri socio-economice pot fi expuse unor factori de risc mai mari pentru cancer, cum ar fi locuințele supraaglomerate, lipsa accesului la alimente sănătoase sau la îngrijirea medicală adecvată.

În general, combinația dintre acești factori poate contribui la creșterea numărului de cazuri de cancer în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel