Cauza care declanșează cancerul. Dr. Eduard Dănăilă: Așa apare cancerul. Suntem influențați de asta

Giorgi Ichim |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Cancer cauza - Foto: Freepik @vecstock
Cancer cauza - Foto: Freepik @vecstock

De ce apare cancerul. Factorii ascunși care provoacă boli grave, în special cancerul. Legătura periculoasă cu cele mai grave forme de cancer. Greșelile pe care le facem zilnic.

Cancerul reprezintă una dintre cele mai complexe boli ale epocii moderne, caracterizat prin creșterea necontrolată a celulelor anormale în organism.

Dezvoltarea cancerului este influețată de o combinație de factori genetici, de mediu și de stil de viață, iar înțelegerea cauzelor care declanșează cancerul este esențială pentru prevenție și depistarea precoce.

Modificările genetice sunt o cauză majoră a canceruui, fie ele moștenite sau dobândite. Genele BRCA1 și BRCA2, de exemplu, sunt asociate cu un risc crescut de cancer mamar și ovarian.

Vezi și:

Aceste 5 alimente îți blochează digestia și te constipă. Greșeala pe care o faci zilnic. Dr. Sava, AVERTISMENT

Alimentul care crește tensiunea arterială

De ce să nu ignori niciodată durerea în partea dreaptă a abdomenului. E mai grav și mai urgent decât crezi

Deși predispoziția genetică nu garantează dezoltarea cancerului, ea poate crește semnificativ probabilitatea, mai ales în combinație cu alți factori de risc.

Dr. Eduard Dănăilă atrage atenția asupra influenței factorilor de mediu asupra sănătății noastre, subliniind importanța prevenției și a diagnosticării precoce a bolilor.

Într-un interviu pentru DC Medical, medicul a explicat cum factorii externi, precum expunerea la soare, fumatul, alimentația sau virusurile, contribuie la apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancer.

"Pot să vă spun că în ziua de azi noi suntem influențați de diferiți factori de mediu. Suntem influențați de soare și atunci apar bolile cutanate.

Suntem influențați de fumat și apare cancerul bronhopulmonar.

Suntem influențați de alimentație și atunci apar diferite cancere în zona digestivă și suntem influențați de diferiți viruși care sunt în jurul nostru, virusul papilomavirus pentru cancerele genitale la femei, virusul de hepatită pentru cancerele hepatocelulare la toți adulții.

Și atunci trebuie să găsim niște metode ca să depistăm precoce toate aceste boli", a declarat Dr. Eduard Dănăilă, șef secție Oncologie Medicală la Centrul Oncologic SANADOR, pentru DC Medical.

Medicul Eduard Dănăilă subliniază că prevenția și depistarea precoce sunt esențiale pentru combaterea cancerului și a altor afecțini grave.

Un examen clinic complet, combinat cu o anamneză detaliată, poate dezvălui semnele timpurii ale unei boli, crescând șansele de tratament eficient.

Medicul de familie joacă un rol cheie în această ecuație, fiind primul punct de contact al pacientului cu sistemul medical.

Medicul consideră că dialogul între pacient și medic este crucial pentru identificarea factorilor de risc și stabilirea unui diagnostic.

"Eu cred că în primul rând un examen clinic corect al pacientului și în același timp o discuție cu pacientul în termen medical - anamneză - poate duce de multe ori la diagnosticul unei afecțiuni. 

Bineînțeles că prima discuție cu pacientul are de obicei medicul de familie și atunci ne bazăm pe numărul medicilor de familie și contactul lor cu pacientul pentru a avea aceste discuții și a pune un diagnostic.

În diferite boli, screening-ul începe de obicei după o anumită vârstă. Este reglementat", a mai spus medicul Dr. Eduard Dănăilă.

Preveniția și diagnosticarea precoce sunt pilonii principali pentru reducerea impactului bolilor oncologice și non-oncologice. Factorii de mediu, cum ar fi expunerea la soare, fumatul, alimentația și infecțiile virale, joacă un rol semnificativ în sănătatea noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel