Din alimentația zilnică ar fi bine să nu lipsească grăsimile, care, potrivit medicilor nutriționiști, ar trebui luate din surse cât mai neprocesate.
”Este bine să luăm grăsimile din suse cât mai neprocesate: măsline, nuci crude, semințe avocado. Sunt opțiuni mult mai bune decât uleiul adăugat în alimente pentru că au și fibre, au și proteine. Ne țin mult mai mult de foame decât uleiul simplu. Dar, din păcate, dezavantajul este că pentru a nu depăși aportul caloric necesar pentru menținerea greutății, din păcate, porțiile sunt modeste. Vorbim de 20-30 de grame pe zi, nu mai mult pentru că oleaginoasele în general sunt foarte bogate în calorii și riscăm dintr-o punguță de alune să mâncăm jumătate din caloriile dintr-o zi”, explică nutriționista Cori Grămescu, la Interviurile DC News și Spectacola
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.