Câte ore e bine să dormim și câte cafele putem bea pe zi. Ciurea: O să rămâneți foarte uimiți

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
cate ore e bine sa dormim si cate cafele putem bea pe zi - Foto: Freepick
cate ore e bine sa dormim si cate cafele putem bea pe zi - Foto: Freepick

Câte ore e bine să dormim și câte cafele putem bea pe zi. Medicul Vlad Ciurea (SANADOR), dezvăluire.

Medicul Vlad Ciurea este cunoscut pentru sfaturile sale extrem de importante pentru un creier sănătos. Potrivit lui ceasul biologic al corpului uman nu ar trebui schimbat pentru că organele interne se activează în anumite intervale orare.

Sanador

Câte ore e bine să dormim, câte ore doarme medicul Vlad Ciurea și ce citește înainte de somn

 

Întrebat câte ore doarme, medicul neurochirurg a spus că: "în general, la ora 10 sunt în pat și citesc un roman. Nu de dragoste, nu de criminalitate, ci de poveste".

"O să rămâneți foarte uimiți. Acum citesc viața lui Constantin cel Mare. De ce? Pentru că am primit patru subiecte despre credință și știință și tot mergând în istorie, am ajuns pe la anul 300, dar ca să ajungi aici, unde s-au stabilit bazele creștinismului au fost niște lupte înainte. Și cele mai mari lupte s-au dat între Constantin cel Mare, Constantin I, care a ținut la creștinism și mama lui, Împărăteasa Elena a făcut niște descoperiri deosebite, Mormântul Sfânt și Crucea lui Hristos.

Dar în armata lui, el a avut imboldul creștinismul și armata a reușit să-i învingă pe ceilalți, erau lupte între creștinism și păgânism și m-au impresionat toate aceste bătălii în care se scotea ca semn de luptă Crucea și se semnau toate simbolurile lui Iisus și semnele creștinismului. Este foarte interesant ca idee de creștinism. Apoi mă interesează cum a putut el, cu armata mai mică să învingă și ce manevră a făcut. Foarte interesant ca strategie de conduită în căpșorul lui", a declarat Vlad Ciurea, în exclusivitate pentru DC Medical.

Astfel, medicul a completat că 6 ore - 6 ore și jumătate de ore de somn sunt suficiente. 

Câte cafele putem bea pe zi

 

L-am întrebat pe celebrul medic neurochirurg Vlad Ciurea, medic la Spitalul Clinic SANADOR, câte cafele putem bea pe zi. 

Potrivit lui, "două cafele sunt suficiente. Una dimineața și una puțin mai târziu".

"Eu nu exagerez cu cafeaua", a completat el, pentru DC Medical.

"Primul organ care pleacă la 1-2 noaptea este ficatul, căile biliare"

 

"Un alt mister al creierului este ceasul biologic, ne este impregnat genetic. Este foarte greu să îl schimbi şi e bine să nu-l schimbi. De aceea este important somnul.

Primul organ care pleacă la 1-2 noaptea este ficatul, căile biliare. După datele fiziologice, ele pornesc primele. Urmează plămânii, colonul. Testosteronul are cel mai mare nivel la ora 6 dimineaţa. Se pornește organismul şi ajungem la ora 10-11 când elementul central, creierul, funcționează la maxim.

Urmează stomacul, unde trebuie o siestă. Creierul mai are un maxim de funcționare între orele 16:00 şi 18.00 după care şi organele încep rând pe rând să funcționeze din ce în ce mai puţin.

Organele digestive nu funcționează, de aceea când te culci cu burta plină nu poţi digera.

Accidentele vasculare, infarctul miocardic se petrec foarte multe noaptea, tocmai din cauză că aceste organe nu mai funcționează bine, iar noi le-am încărcat", a explicat Vlad Ciurea, la Antena 3.

În plus, în ceea ce privește orele pentru cel mai bun somn, medicul neurochirurg spune că: "Creierul trebuie să se odihnească! Este dovedit că spre seară activitatea cerebrală scade. Scad toate funcțiile: atenția, memoria, judecata, decizia.

Cel mai bun somn este între ora 22.00 și 24.00. Trebuie să respectăm acest somn", a declarat Vlad Ciurea în urmă cu ceva timp.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel