Cât trebuie să aștepte cei înscriși pe listele de așteptare pentru vaccinare. Dr Valeriu Gheorghiță, DECLARAȚII

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a explicat de ce diferă timpul de așteptare de la un centru la altul.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 30 martie, că sunt cele mai multe persoane de pe listele de așteptare sunt din București (144.000), Cluj (58.000), Prahova (36.000), Mureș (28.000). De la debutul campaniei de vaccinare s-au imunizat 1.963.000 de români - un milion dintre acești au primit ambele doze.

”Timpul de așteptare diferă de la capacitatea de vaccinare a fiecărui centru. Sunt centre care au un cabinet, deci vaccinează 60 de persoane pe zi. Și dacă am o listă de așteptare de 6.000 de persoane vă imaginăm că timpul de așteptare va fi mai lung. Iar dacă am un centru unde am 6.000 de persoane pe lista de așteptare, dar are 10 cabinete de vaccinare și vaccinează 600 de persoane pe zi, practic în 10 zile finalizează lista de așteptare. De aici există acea diferență între timpul de așteptare de la un centru la altul, însă în momentul în care va fi disponibilă în perioada următoarea afișarea timpului de așteptare pentru fiecare persoană care se află în lista de așteptare a unui centru, atunci fiecare va putea să decidă în funcție de timpul de așteptare de ce centru dorește să rămână”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta a mai precizat că ”lungimea listei de așteptare nu este corelată cu timpul de așteptare”. 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel