Ceaiul este una din băuturile cele mai des consumate în sezonul rece. Dar ce trebuie să știi despre modul în care se prepară acesta. Calitatea ceaiului depinde de timpul în care plicurile sunt lăsate la infuzat.
Iată ce spun specialiștii despre modul în care se prepară cel mai bun ceai.
Ceaiul, cât timp se lasă plicurile la infuzat
Cu toții știm să ne preparăm un ceai. Dacă folosim ceai la plicuri cu siguranță le lăsăm la infuzat câteva minute. Dar, totuși, ce înseamnă câteva minute, potrivit specialiștilor. Și, mai important, care este ordinea în care se pun ingredientele.
În primul rând trebuie să punem plicul de ceai în cană. Apoi, fierbem apa și o turnăm peste plicul de ceai. Aici, specialiștii susțin că plicul se lasă la infuzat între 3 și 5 minute, potrivit The Tea Detectives.
Pentru a obține cea mai mare cantitate de aromă și beneficii, plicul de ceai se lasă într-o ceașcă de apă clocotită timp de cel puțin trei minute. Înainte de a pune plicul de ceai în ceașcă, scuturați-l ușor pentru a-i elibera toate aromele.
Acest lucru va permite apei să treacă mai ușor prin frunzele de ceai și să îi sporească aroma.
Ce se întâmplă dacă infuzezi prea mult plicurile de ceai
Nu există nici un pericol dacă infuzați pentru o perioadă îndelungată de timp plicurile de ceai. Dar, cu toate acestea, infuzarea ceaiului pentru o perioadă excesiv de lungă de timp îi poate da o aromă oarecum amară și produce o senzație astringentă. În plus, are potențialul de a lăsa pete pe dinți sau pe ceașcă. Dacă așteptați mult mai mult, taninurile din ceai vor fi eliberate și vor avea un gust aspru.
Majoritatea experților în ceai recomandă infuzarea frunzelor de ceai pentru un timp de aproximativ 5 până la 7 minute.
Ce cantitate de apă este necesară
În timpul procesului de infuzare, ceaiul trebuie întotdeauna acoperit. După ce au fost acoperite, frunzele de ceai se vor desfășura în mod corect. Astfel, acestea vor elibera toate aromele.
Pungile de ceai trebuie lăsate în apă fierbinte timp de trei până la cinci minute. Dacă vă place ceaiul care are o arumă mai intensă, atunci înmuiați două pliculețe de ceai în același timp sau înmuiați unul după altul timp de trei până la cinci minute fiecare. Folosind pliculețe de ceai tip piramidă poate oferi o aromă mai puternică deoarece acestea oferă o mai bună circulație a apei în jurul ceaiului.
Vezi și: Atacul de cord, semnul din talpă la care să fii atent. Medic: Există ceva diabolic
De ce să nu mai strângeți niciodată plicurile de ceai
Cu toții avem tendința de a stoarce plicurile de ceai după ce acestea au fost infuzate. Numai că este total greșit, spun specialiștii. Iată de ce nu ar trebui niciodată să mai stoarceți o pungă de ceai:
Amărăciune. Prezența acidului tanic va face ca ceaiul să devină amar, dacă stoarceți plicul de ceai.
Contează și temperatura apei. Temperatura apei este un alt factor de luat în considerare atunci când faceți ceai. Temperatura ridicată a apei creează mai multă energie cinetică, ceea ce încurajează compușii să se dizolve.
"Căldura te ajută să extragi compușii din frunzele de ceai", spune Shengmin Sang, cercetător la Universitatea de Stat A&T din Carolina de Nord, care studiază chimia ceaiului, pentru Mental Floss.
Vezi și: Căsnicia, factor de risc pentru o boală care afectează milioane de oameni. Cum o poți preveni
Ceaiul, beneficii pentru sănătate
Infuziile de ceai din plante oferă avantaje semnificative pentru sănătatea cuiva, deoarece sunt ambalate cu o gamă largă de minerale, vitamine și antioxidanți. Aceste infuzii de ceai au potențialul de a contribui la sănătatea cuiva într-o varietate de moduri, inclusiv relaxare, scăderea disconfortului, îmbunătățirea sistemului digestiv, pierderea în greutate și un impuls pentru sistemul imunitar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.