Cât oteț se pune, de fapt, la murături. Astăzi, vă vom arăta cum să preparați rețeta supremă de saramură de murături. Aceasta necesită doar 4 ingrediente de bază pentru murături: oțet, apă, sare și zahăr. Puteți murături cu ușurință orice legumă cu această saramură.
Ce este saramura de murături
În cea mai simplă explicație, saramura pentru murături este lichidul folosit pentru a ajuta la murarea (și, în cele din urmă, la conservarea) fructelor și legumelor. Da, toate tipurile de fructe și legume!
Acest lichid de murături este realizat cu o combinație de apă, oțet, zahăr și sare. Există câteva ingrediente aromatizante și funcționale suplimentare. Dar, aceste patru sunt esențiale într-o rețetă de bază de saramură de murături.
Acestea ajută la crearea unui lichid în care legumele și fructele proaspete pot fi conservate pentru o perioadă lungă de timp. Creează un mediu care este nelocuibil pentru mucegai.
Ingrediente
O rețetă clasică de saramură pentru murături include întotdeauna cel puțin aceste patru ingrediente: apă, oțet, sare și zahăr.
Apă: Se adaugă pentru a ajuta la obținerea raportului perfect de saramură pentru murături, care este de 50% apă și 50% oțet. Aceasta vă ajută să aveți cantitatea potrivită de aciditate pentru a funcționa ca o murătură (și pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor), dar fără a copleși aroma.
Celelalte ingrediente sunt mai mult funcționale.
Oțet: În această rețetă, folosim oțet de mere obișnuit, cu o aciditate de 5%. Dar îl puteți înlocui cu orice oțet, cu excepția oțetului balsamic sau a oțetului de malț. Oțetul alb distilat, oțetul de vin alb și oțetul de orez funcționează bine. Rețineți doar că aroma oțetului va fi transferată la legumele murate.
Dacă nu vă place gustul sau mirosul de oțet, puteți folosi aceeași cantitate de suc de lămâie. Dacă nu sunteți sigur de aciditatea lămâilor, adăugați și puțin acid citric.
Sare: Folosiți sare kosher, sare de mare sau sare pentru murături. Nu folosiți sare de masă pentru saramură, deoarece conține iod, agenți antiaglomeranți și aditivi, care ar putea afecta calitatea murăturilor pe care le preparați.
Zahăr: Aceasta nu este o rețetă de saramură dulce pentru murături. Este mai degrabă pe partea picantă, potrivit Give Recipe.
Ce poți să pățești dacă folosești o cantitate necorespunzătoare de oțet
Atunci când puneți murăturile ar trebui să folosiți oțet cu concentrație de acid acetic de 5% sau mai mare. Acest lucru este pentru a vă asigura că oțetul este suficient de acid pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului în borcanele de murături. Cu cât oțetul este mai acid, cu atât mai mult vor rezista murăturile dumneavoastră
Încercați să evitați să folosiți oțeturi concentrate sau învechite care pot avea o vâscozitate prea mare sau o aciditate prea slabă pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.
Oțetul balsamic este un oțet alb învechit care nu este potrivit pentru murarea fructelor și legumelor de unul singur, dar care poate fi folosit împreună cu oțeturile albe pentru a oferi profunzime de aromă. Asigurați-vă că folosiți oțet nediluat, cu excepția cazului în care o rețetă cere în mod special acest lucru, potrivit Kilnerjar.
Vezi și: Boala Alzheimer, descoperire revoluționară. Tratamentul care ar putea combate declinul cognitiv
Folosirea unei cantități necorespunzătoare de oțet la murături poate avea consecințe negative asupra calității și siguranței produselor murate. Iată câteva probleme care pot apărea:
Gust neplăcut: Dacă folosiți prea mult oțet, murăturile pot deveni prea acide și pot avea un gust neplăcut, amar sau acrișor. Acest lucru poate face murăturile neplăcute de consumat.
Conservare inadecvată: Oțetul este un conservant natural și ajută la prelungirea duratei de viață a murăturilor prin crearea unui mediu acid în care bacteriile și ciupercile nu pot supraviețui. Cu toate acestea, dacă cantitatea de oțet este prea mică, murăturile ar putea să nu fie suficient de bine conservate, ceea ce poate duce la dezvoltarea de bacterii periculoase și la alterarea produselor.
Textură moale sau prea tare: O cantitate necorespunzătoare de oțet poate afecta și textura murăturilor. Prea mult oțet poate face murăturile prea moi, în timp ce prea puțin oțet poate face ca acestea să fie prea tari sau crocante.
Probleme de siguranță alimentară: Dacă murăturile nu sunt bine conservate din cauza unei cantități insuficiente de oțet, pot apărea probleme de siguranță alimentară, cum ar fi contaminarea cu bacterii dăunătoare, cum ar fi Salmonella sau E. coli. Aceste bacterii pot cauza îmbolnăviri grave.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.