Un studiu pe termen lung, realizat pe 2.000 de copii din Anglia și Țara Galilor, susține că tinerii crescuți în comunități defavorizate – sărace, rău famate – prezintă diferențe în proteinele și compușii chimici care reglementează activitatea genelor lor. Diferențele, spun cercetătorii, au fost identificate la genele legate anterior de inflamația cronică, expunerea la fumul de tutun, poluarea aerului în aer liber și cancerul pulmonar și pot predispune tinerii la o sănătate precară.
”Aceste descoperiri pot ajuta la explicarea modului în care dispar disparitățile de sănătate pe termen lung între comunități”, a spus Aaron Reuben, un doctorand al Universității Duke, autorul principal al studiului, potrivti site-ului instituției de învățământ superior citate. Un alt autor al studiului consideră: „Cercetarea este un memento important că geografia și genele lucrează împreună pentru a ne modela sănătatea”.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.