Cât de des trebuie să mâncăm PEȘTE. Bilic: Suntem departe de recomandările nutriționiștilor

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cât de des trebuie să mâncăm PEȘTE - FOTO Pexels @Denys Gromov
Cât de des trebuie să mâncăm PEȘTE - FOTO Pexels @Denys Gromov

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre alimentul care nu trebuie să ne lipsească din meniu. 

Cum este post, iar ”dezlegarea la pește” este un motiv în plus să ne uităm și spre acest aliment, nutriționistul Mihaela Bilic ne sfătuiește să nu îl ratăm din meniul nostru. ”Nicio masă fără pește”, a scris medicul pe contul său de socializare. 

”În teorie știm cu toții ce înseamnă să mâncăm sănătos. Practica ne omoară. Când vine vorba de pește, suntem departe de recomandările nutriționiștilor. Peștele ar trebui să fie prezent în meniu la fel de des ca și carnea. Adică măcar de 2 ori/săptămână!

De ce nu-l consumăm frecvent? Pentru că e greu/complicat de gătit. Problema e rezolvată când ai o oală care gătește pentru tine. Cook4me știe să facă pește rapid și fără miros. Și nu doar pește, există peste 150 de rețete integrate în aparat și multe altele în aplicație. Haideți să mâncăm sănătos”, ne transmite medicul nutriționist. 

Beneficiile dietei nordice

În dieta nordică sunt incluse fructele de pădure, peștele, legumele rădăcinoase și uleiul de rapiță. Studiile arată, de asemenea, că dieta nordică reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și de deces, potrivit sursei Medical News Today.  

Cercetarea nutrițională se confruntă adesea cu provocări din cauza lipsei de măsuri obiective, deoarece studiile se bazează de obicei pe instrumente subiective, cum ar fi chestionarele de consum alimentar. Utilizarea biomarkerilor în schimb poate permite cercetătorilor să măsoare cu mai multă precizie efectele alimentației asupra sănătății.

În studiul de față, cercetătorii din Scandinavia au evaluat efectele metabolice ale DNS asupra metabolismului glucozei, a profilurilor lipidice din sânge și a markerilor inflamatori, utilizând date dintr-un studiu de control randomizat din 2013

Atunci când au examinat metaboliții din sângele și urina participanților, aceștia au descoperit o legătură între o aderență mai strânsă la dietă și mai multe beneficii în ceea ce privește inflamația de grad scăzut și profilurile lipidice, precum și indicatorii metabolismului glucozei.

”Analiza inițială a comparat participanții din grupa de intervenție [cu] cei din grupa de control”, a declarat Christina C. Dahm, Ph.D., profesor asociat în cadrul Departamentului de Sănătate Publică de la Universitatea Aarhus din Danemarca, într-un interviu acordat Medical News Today. (Citește mai departe AICI).

Vezi și: Vitamina D și Omega-3 SCAD riscul de boli autoimune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel