Cercetători de la Universitatea din Leeds, în colaborare cu Oficiul Regional pentru Organizația Sănătății pentru Europa (OMS Europa) au analizat interacțiunile dintre statutul socio-economic, educație și dieta. Studiul lor, publicat în PLOS ONE, arată, pentru prima data, că mai multă educație pare să aibă un efect atenuant asupra dietei mai sărace în țările europene cu venituri mai mici. Aceștia au observat că pe măsură ce nivelul individual de educație a crescut s-a încurajat și aportul nutrițional ca parte a unei diete sănătoase. Concluziile cercetării subliniază necesitatea unor politici puternice care să sprijine o alimentație bună, acordând prioritate grupurilor de învățământ inferior, se arată într-un comunicat al Universității din Leeds.
Cercetătorii au folosit date despre circa 27.000 de persoane din 12 state europene. Au observat, cifrele stau dovadă, că dieta săracă, malnutriția, obezitatea, hipertensiunea și bolile cardiovasculare prezintă probleme majore de sănătate pe întreg continental european.
Autorul principal Dr Holly Rippin a început această cercetare în timp ce urma studii postuniversitare la Școala de Știința Alimentelor și Nutriția de la Leeds. Aceasta consideră: "Studiul nostru arată că veniturile naționale și calitatea dietei par a fi legate, iar educația ar putea proteja împotriva unora dintre efectele negative pe termen lung ale alimentației precare asupra sănătății populației".
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.