Am auzit cu toții că a mânca prea multă carne roșie (adică carne care provine de la mamifere, cum ar fi carnea de vită, de porc, de miel sau de vițel) ne poate crește tensiunea arterială sau poate duce la apariția cancerului sau a bolilor de inimă.
Ei bine, înainte de a renunța definitiv la carnea roșie, trebuie să aflați că are beneficii surprizătoare pentru sănătate.
În primul rând, carnea roșie slabă este plină de vitamine, minerale și proteine importante. O porție de 100 g de friptură de vită slabă conține aproximativ 26 de grame de proteine de înaltă calitate, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din cantitatea zilnică recomandată pentru majoritatea oamenilor.
Este, de asemenea, o sursă bună de fier, care este vital pentru producerea de globule roșii sănătoase care transportă oxigenul în tot corpul, și este absorbit în organism mult mai ușor decât fierul din surse vegetale, potrivit LiveStrong.
Carnea roșie este, de asemenea, o sursă excelentă de zinc, care este important pentru un sistem imunitar sănătos și pentru funcționarea creierului, și o varietate de vitamine B, în special vitamina B12, care poate fi greu de obținut în cantități adecvate doar din surse vegetale, potrivit aceleași surse.
Citește continuarea pe Spectacola și află ce spun studiile despre legătura dintre carnea roșie și afecțiunile cardiace sua diabet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.