Carnea de miel, vedeta DIETEI de Paști. Carmen Brumă: O alternativă sănătoasă

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
carnea de miel de la paste la dieta. FOTO Captura video @ YouTube Sef Paul Constantin
carnea de miel de la paste la dieta. FOTO Captura video @ YouTube Sef Paul Constantin

Carnea de miel, recomandată în dieta de primăvară ”întocmită” de Carmen Brumă.

Primăvara, anotimpul în care parcă suntem mult mai atenți la diete, mai ales că este vremea legumelor și fructelor de sezon, dar și pentru pregătirea, cum se cuvine, a sezonului estival.

Un motiv în plus pentru a scăpa de surplusul de kilograme, dar și de a profita de bunătățile naturii. 

Carmen Brumă, nutriționist și antrenor personal, a ”întocmit” o dietă potrivită pentru această perioadă, în care ”piesa de rezistență” este carnea de miel, nelipsită din meniul tradițional de Paște.  

Toate verdețurile și cruditățile de sezon. Salată verde, ștevie, lobodă, untișor, leurdă, spanac, mărar , pătrunjel, ceapă verde, urzici, morcov nou, castravete, ridichi.

Sunt bogate în vitaminele A, C, minerale, fibre, fitonutrienți, stimulează sistemul imunitar și digestia și reglează nivelul colesterolului. Mâncați cel puțin 2 salate proaspete ”cu de toate” pe zi.

Pește și carne de miel. Peștele alb de orice fel este o carne de bună calitate, ușor de digerat și cu un aport caloric mic. Conține proteine de bună calitate, fosfor, iod, potasiu, fier, elemente importante pentru funcționarea sistemului imunitar. Carnea de miel este o alternativă sănătoasă la cea de vită sau pui. Dacă alegeți părțile mai slabe (pulpă), și le veți pregăti la cuptor, veți avea o masă bogată în fier, zinc, vitamina B12, acid linoleic și aproximativ 170 cal /100g.

Cireșele și căpșunile. Sunt fructe de sezon cu un conținut mare de minerale și fibre. Căpșunile sunt ideale în curele de slăbire datorită conținutului caloric reduc și levulozei, un fel de zahăr care se absoarbe mai lent. Cireșele sunt însă o capcană pentru cei care vor să slăbească deoarece au un conținut mare de zahăr (1 kg de cireșe = 800 cal).

Lactate. Primăvara este anotimpul în care laptele de vacă, oaie sau capră are cea mai bună calitate și de aceea e recomandat să consumăm în această perioadă iaurt, urdă, cas, kefir, sana, lapte bătut. Fermenții vii din iaurt favorizează sănătatea intestinală cu efecte importante asupra întregului organism.

Eu am renunțat de mai multă vreme la variantele total degresate și aleg produse cu până la 3-4% grăsime. De asemenea, prefer lactatele din lapte de capra pentru că au o cantitate mai mică de lactoză, se digeră mai ușor și conțin o cantitate de calciu mai mare decât cele din lapte de vacă”, a scris Carmen Brumă pe blogul său.

Cum să nu te îngrași de Sărbători. Carmen Brumă: Are legătură cu momentul zilei

Sărbătorile vin cu o serie de provocări, mai ales după perioada de post, în care mulți și-au schimbat obiceiurile alimentare. Astfel că excesul la care se pot supune, cu mesele îndestulate așa cum este tradiția, poate să pună presiune nu doar asupra sănătății, ci și a siluetei.

Carmen Brumă, ca de fiecare dată, are pregătit un set de sfaturi de care ar trebui să ținem cont pentru a avea sărbători, nu doar fericite, ci mai ales sănătoase și tihnite. 

”1. O regulă de bază de care ar trebui să țineți cont, mai ales în această perioadă, are legătură cu momentul zilei în care alegeți să consumați alimente periculoase pentru siluetă.

Dacă vreți să mâncați cozonac, prăjituri, gogoși, cartofi prăjiți, salată de boeuf, biscuiți încercați să le mâncați în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veți da organismului șansă de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime. Citește mai departe AICI. 

Vezi și: Dieta cu căpșuni. Ce beneficii au ”vedetele primăverii” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel