Câtă carne trebuie să mâncâm pe săptămână. Bilic: Asta e cantitatea CORECTĂ! Menține silueta, dar obosește ficatul și rinichii. Atenție, aici includem și mezelurile, nu doar friptura

EXCLUSIV
Carne - Foto: Freepick
Carne - Foto: Freepick

Care e ritmul ideal de mâncat carne într-o săptămână. Câtă carne putem mânca pe săptămână și la ce interval de timp.

Carnea este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale în dieta fiecărui om. Cu toate acestea, mulți oameni mănâncă mult mai multă carne decât ar fi indicat, în special carnea roșie, cea care s-a dovedit a fi cea mai periculoasă pentru sănătate.

Ei bine, dacă în prezent mâncați mai mult de 90 g de carne roșie sau procesată pe zi, specialiștii în sănătate vă recomandă să reduceți consumul la 70 g.

Unele tipuri de carne au un conținut ridicat de grăsimi saturate, care pot crește nivelul colesterolului din sânge dacă mâncați prea mult. Alegerea unor alimente mai sănătoase vă poate ajuta să consumați carne ca parte a unei diete echilibrate.

O dietă sănătoasă și echilibrată poate include proteine din carne, precum și din pește și ouă sau din surse non-animale, cum ar fi fasolea și legumele. Carnea de pui, de porc, de miel și de vită este bogată în proteine.

Carnea roșie ne furnizează fier, zinc și vitaminele B.

Carnea este una dintre principalele surse de vitamina B12 din alimentație.

Care e ritmul ideal de mâncat carne într-o săptămână. Câtă carne putem mânca pe săptămână și la ce interval de timp

 

"Așa cum e scris la carte, pentru că eu de multe ori pun sub semnul întrebării aceste recomandări, pentru că ele se bazează de foarte multe ori pe statistici, iar statistica are tendința să elimine extremele. Statistica ia în considerare doar ce face o majoritate și îmi place să cred că inclusiv sau mai ales la capitolul alimentar nu sunt doi oameni la fel.

Ei bine, cantitatea corectă de carne ar trebui ă fie 500 gr pe săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150 gr și dimensiunea unui pachet de cărți de joc, atât de mică.

Ar trebui, într-un calcul grosier, ca în aceste 500 de gr să ne intre cam 3 porții de carne pe săptămână.

Dar atenție, aici includem și mezelurile, nu doar friptura.

3 porții de carte, 2 porții de pește și 2 zile în care să mâncăm proteine vegetale precum: fasole, mazăre, linte, năut. Și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar.

Boabele uităm să le consumăm de două ori pe săptămână.

Și peștele, haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă pește de două ori pe săptămână, mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred.

Noi suntem mai carnivori, noi ca români. Ne place carnea și mâncăm 500 gr și la o singură masă... dacă iei o halcă mai consistentă nu e greu să ajungi la 500 de gr. Și mai ales că ne apropiem acum de Paște, doar la o singură masă e posibil să avem 500 gr.

Ei bine, la capitolul proteine măcar avem un avantaj, faptul că ele se transformă greu sau chiar deloc în grăsime. Nu întâmplător sunt la modă dietele proteice. Proteinele obosesc un pic ficatul și rinichii, dar din punct de vedere siluetă dau sațietate, ne satură și nu se transformă în grăsime. Atunci e normal să avem tendința să mâncăm mai multe proteie. Corpul se descurcă", a declarat Mihaela Bilic, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, Spectacola și DC News.

Atunci când cumpărați carne, optați pentru cea mai slabă opțiune. De regulă, cu cât se vede mai mult alb pe carne, cu atât aceasta conține mai multă grăsime. 

Ce să știi atunci când gătești carnea

Tăiați grăsimea și pielea vizibilă înainte de a găti carnea. Șnițelele și pielea păsărilor de curte sunt mult mai bogate în grăsimi decât carnea în sine.

Iată și alte modalități de a reduce grăsimile la gătitul cărnii:

- prăjiți carnea la grătar, în loc să o prăjiți

- evitați să adăugați grăsimi sau ulei suplimentar atunci când gătiți carnea

- prăjiți carnea pe un suport metalic deasupra unei cutii de prăjit, astfel încât grăsimea să se scurgă.

- încercați să folosiți cantități mai mici de carne și să înlocuiți o parte din carne cu legume, leguminoase și alimente bogate în amidon în mâncăruri precum tocănițe, curry și caserole potrivit NHS.

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel