Care sunt cele mai mortale trei medicamente. Un nou studiu a dezvăluit care sunt principalele medicamente care provoacă cele mai multe decese în Marea Britanie. Potrivit studiului, antidepresivele au fost cele mai prescrise medicamente legate de decese, potrivit Express.
Este vorba despre inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (SSRI), un tip de antidepresiv utilizat pe scară largă. SSRI pot fi, de asemenea, utilizați pentru a trata anxietatea și tulburarea obsesiv-compulsivă (TOC).
Oficiul Național de Statistică (ONS) a raportat că în Marea Britanie s-au înregistrat aproximativ 21 de decese la fiecare 1.000.000 de persoane din cauza intoxicațiilor cu medicamente.
În timp ce aceste medicamente sunt considerate sigure dacă se ia doza corectă, administrarea mai mult decât este prescris poate duce la toxicitate.
Antidepresivele, efect mortal
Efecte secundare frecvente sunt somnolență, pierderea coordonării, amorțeală, afectarea funcției motorii, creșterea ritmului cardiac, tensiune arterială crescută, echilibru instabil, mișcări rapide ale ochilor, confuzie.
Depresivele sunt o categorie de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală care încetinesc (sau "deprimă") activitatea normală care se desfășoară în creier și în sistemul nervos. Acestea sunt prescrise de obicei pentru a ameliora anxietatea sau pentru a ajuta o persoană să doarmă, potrivit Turn Bridge.
Atunci când se abuzează de ele, depresivele eliberate pe bază de prescripție medicală pot duce la dependență și dependență. Cel mai grav, însă, aceste medicamente pot duce la consecințe fizice periculoase. Cele mai grave riscuri ale abuzului de depresive apar atunci când sunt luate împreună cu alte droguri și cu alcoolul.
Greața, vederea încețoșată și somnolența sunt simptome ușoare ale unui supradozaj de antidepresive, au precizat autorii studiului de la Abbeycare Foundation.
Vezi și: Cancer incurabil, vindecat în premieră cu o terapie revoluționară. Adrian: Am privit moartea în față
Care sunt semnele supradozajului
Semnele severe ale unui supradozaj de antidepresive includ:
- Halucinații
- Dificultăți de respirație
- Convulsii.
Tratamentele pentru anxietate, pe lista celor mai mortale
La mică distanță de antidepresive în ceea ce privește numărul de decese în Marea Britanie se află benzodiazepinele. Datele ONS arată că în Marea Britanie se înregistrează aproximativ 18 decese din cauza intoxicațiilor cu medicamente la 1.000.000 de persoane. Benzodiazepina este prescrisă în general pentru anxietate, dar poate fi prescrisă și pentru convulsii și insomnie datorită efectului său sedativ.
Un supradozaj poate duce la confuzie și coordonare deficitară.
Vezi și: Dovleacul: 6 beneficii ale dovleacului, vedeta toamnei
Paracetamolul, pe lista medicamentelor mortale
Un medicament fără prescripție medicală a intrat, de asemenea, pe listă, care este legat de aproximativ șapte decese la 1.000.000 de persoane - paracetamolul.
În ciuda faptului că este un element tipic în multe gospodării, administrarea unei cantități prea mari poate duce la insuficiență hepatică, care poate fi fatală.
Simptomele intoxicației cu paracetamol pot include icter, vărsături și sângerări neașteptate. Icterul descrie îngălbenirea albului ochilor și faptul că pielea capătă o nuanță gălbuie.
Toate datele au fost colectate de furnizorul britanic de reabilitare rezidențială Abbeycare Foundation. Abbeycare Foundation a analizat ONS pentru a descoperi numărul de decese cauzate de intoxicații cu medicamente la 1.000.000 de persoane în 2021."
NHS spune că va fi nevoie de un test de sânge de urmărire pentru a verifica dacă ficatul a fost afectat.
”Este sigur pentru dumneavoastră să părăsiți spitalul doar atunci când analizele de sânge arată că nu prezentați niciun risc de probleme hepatice”, adaugă organismul de sănătate.
Trebuie să vă prezentați la camera de gardă dacă ați luat paracetamol și:
- aveți dureri de stomac
- vă simțiți rău (greață) sau vi se face rău (vărsături)
- pielea sau ochii dvs. au un aspect galben (icter)
- aveți o durere de cap foarte puternică
- vă simțiți confuz sau somnoros (somnolență)
- nu faceți ați urinat timp de 8 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.