Care este porția corectă de nuci. Semnul din palmă care îți arată cât trebuie să mănânci

Monika Baciu |
Data publicării:
care este portia corecta de nuci - FOTO: Freepik@azerbaijan_stockers
care este portia corecta de nuci - FOTO: Freepik@azerbaijan_stockers

Care este porția corectă de nuci pe care ar trebui să o consumăm.

Care este porția corectă de nuci pe care ar trebui să o consumăm și ce se întâmplă dacă mâncăm prea multe. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist a explicat câte astfel de oleaginoase ar trebui să consumăm și care este cantitatea care devine nocivă.

”Ce înseamnă o porție corectă de oleaginoase? 30 grame! Un astfel de ambalaj, care să conțină o porție corectă, nu mai există decât în avion. Când cumperi semințe, migdale, alune, fistic sau caju de la supermarket, punga are minim 100 g și peste 600 calorii Chiar dacă sunt sănătoase, fructele oleaginoase îngrașă foarte tare! Atenție mare la cantitate, mâncați cât încape într-o palmă”, a explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist.

Vezi și: 6 motive pentru care te simți obosit când te trezești. Când devine un motiv de îngrijorare

Ce sunt nucile, de fapt

Ceea ce cei mai mulți dintre noi numim "nuci" nu sunt de fapt nuci deloc. Dar nici migdalele, caju, nucile de cocos, nucile pecan, fisticul, macadamia și nucile nu sunt nuci - sunt semințe de drupe.

Oricare ar fi acestea, cercetările arată în mod clar că sunt foarte bune pentru noi, experții în sănătate spunând că, probabil, am putea mânca mai multe nuci pentru sănătatea noastră. De fapt, un studiu a arătat că persoanele care mănâncă o mână de nuci pe zi au șanse să trăiască mai mult decât cele care nu mănâncă nuci, potrivit ABC Everyday.

Vezi și: Cele mai bune vitamine: cum să le alegi corect

Ce fel de nuci sunt mai bune

Este alegerea utilizatorilor atunci când vine vorba despre ce nuci să cumpere și să mănânce, dar dacă sănătatea și beneficiile nutriționale sunt în mintea ta, vei dori să le amesteci, spune profesorul asociat Rachel Brown de la Departamentul de Nutriție Umană al Universității din Otago.

Nucile oferă vitamine și minerale benefice în cantități diferite, iar consumul unei varietăți ne asigură că beneficiem de avantajele fiecăruia.

"De obicei, vă sugerăm să le amestecați dacă doriți să obțineți cele mai bune beneficii, deoarece astfel veți obține toate grăsimile bune și micronutrienții", spune Dr. Brown.

Alegerea varietăților crude și nesărate este preferabilă, spune nutriționistul în domeniul sănătății publice, Rosemary Stanton.

Nucile crude vor avea un termen de valabilitate mai scurt decât cele prăjite, spune dieteticianul Belinda Neville, dar dacă sunteți un avid căutător de crocant, ar putea merita să cumpărați soiuri de nuci crude și să le prăjiți acasă.

"Unele studii arată că, dacă prăjiți nucile la temperaturi foarte ridicate, veți pierde substanțe nutritive, dar dacă le prăjiți acasă la temperaturi mai mici, pierderile sunt neglijabile", spune Dr. Brown.

Studiile efectuate de Dr. Brown au constatat că nu există nicio diferență în ceea ce privește proprietățile de scădere a colesterolului în cazul nucilor prăjite în comparație cu nucile crude, atunci când sunt prăjite timp de 10 minute la 140 de grade Celsius.

Vezi și: Astenia de primăvară și schimbarea orei de vară, efecte și adaptare. Dafinoiu: Avem nevoie cam de o săptămână

Oleaginoasele, beneficii surprinzătoare

Studiile au arătat că aceia dintre noi care mănâncă nuci în mod regulat, tind să ia mai puțin în greutate în timp decât cei care nu o fac.

Da, cele mai multe nuci sunt pline de grăsimi, dar este vorba de "grăsimi bune" (mononesaturate și polinesaturate), cu excepția nucilor de cocos, care sunt foarte bogate în grăsimi saturate (grăsimi rele), spune Dr. Stanton.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în fibre și proteine, ceea ce înseamnă că ne mențin sătuli mai mult timp, reducând astfel probabilitatea de a mânca în exces sau de a ne înfrupta din alimente nesănătoase.

Și, potrivit Ghidului dietetic australian, consumul de nuci și semințe poate contribui la reducerea riscului de boli de inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel