Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, spune, într-o postare din proiectul său, Știință cu sare și piper, că sarea fină sărează mai bine decât cea grunjoasă.
”#Știați că
O lingură de sare fină este mai densă și poate fi de 2-3 ori mai sărată decât o lingură de sare grunjoasă? Iată de ce are sens să măsurăm sarea după greutate mai curând decât după volum”, spune Dan Vodnar.
Însă, sare are și o serie de utilizări casnice extrem de utile, la care puțini se gândesc. Beneficiile nebănuite ale sării:
* Dincolo de utilizarea gastronomică, sarea poate fi un aliat de nădejde în curățarea casei. Sarea nu conține substanțe chimice, dar are proprietăți dezinfectante incredibile. Pentru curățarea podelelor, poți adăuga o jumătate de cană de sare în apa pe care o folosești. Plăcile ceramice nu se vor mai murdări atât de repede, iar pardoselile vor fi mai strălucitoare.
* Ține furnicile departe de casă - pentru a alunga furnicile, presară sare pe pervazurile ferestrelor sau pe orice altă suprafață invadată de furnici.
* Dacă ai tacâmuri de argint și ustensile de cupru, sarea le menține curate. Amestecă puțină sare cu oțet și freacă tacâmurile cu această pastă, care va dizolva petele și murdăria.
* Dacă grăsimea s-a adunat în chiuvetă, pune sare într-o oală cu apă fierbinte și toarnă în chiuvetă. Sarea va topi grăsimea care înfundă scurgerea de la chiuvetă.
* Dacă rufele sau covorul au fost pătate cu vin sau alimente, înmoaie o cârpă în apă sărată și freacă zona pătată până când își recapătă strălucirea de odinioară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.